НДК СВЕТИ В ЛИЛАВО ЗА СТАРТ НА КАМПАНИЯ ЗА МУКОВИСЦИДОЗАТА

Poster Petq v7 (2) copy

Фасадата на Националния дворец на културата (НДК) ще бъде осветена в лилав цвят на 17 април, точно от 20:00 ч., когато ще бъде поставено началото на информационна кампания относно необходимостта от създаване на медицински центрове по муковисцидоза в България. През целия ден пред НДК доброволци ще раздават рози на минувачите, тъй като муковисцидозата е известна и като болестта на 65 рози.

Непосредствено след това, от 19:30 ч. същия ден в Royal Piano Club в Двореца ще се състои представянето на авторската песен “Протегни ръка”, посветена на битката с болестта. Събитието ще се проведе с подкрепата на Столична община.

Проектът е реализиран от Асоциация “Муковисцидоза” с безвъзмездната подкрепа на Светлин Къслев (музика), Весела Бонева и трио „Хипнотик“. Видеото е със специалното участие на прима балерината на Националната опера и балет – Марта Петкова. Участват и децата от вокална детска формация „Мики Маус“. В главната роля е петгодишната Рая – болна от муковисцидоза.

На събитието ще бъде представен и късометражен филм за живота с муковисцидоза и бъдещето на децата и младите хора, носещи 65 рози в себе си. В него участват деца и младежи, болни от муковисцидоза, техните родители, д-р Гергана Петкова – педиатър, специалист по муковисцидоза и председателят на асоциацията – г-н Антон Алексиев. Филмът е със специалното участие и безвъзмездна подкрепа на едни от най-обичаните български спортисти, артисти, певци, радио и телевизионни водещи: Ненчо Балабанов, Тереза Маринова, Евгени Иванов, Белослава, Веси Бонева, Любо Киров, Гери Турийска, Дичо, Краси Радков, Орлин Павлов, Драго Симеонов, Златка Димитрова. Водещ на събитието ще бъде певицата и общински съветник в Столичен общински съвет (СОС) Йоанна Драгнева.

На представянето на песента и филма, посветени на каузата, един от участниците в късометражния филм – актьорът и телевизионен водещ Ненчо Балабанов, ще отпразнува своя рожден ден. Той пожела вместо да му бъдат правени подаръци, средствата, които са определени за това, да бъдат дарени на място по време на промоцията в подкрепа на каузата. В специално видео от личната си страница Балабанов покани своите гости. ​