На какви цветове да заложим през лятото

Важни ли са цветовете в изграждането на визията ни

Да изберем една дреха по удобството, което ни носи, модните тенденции и материята, от която е изработена, не е достатъчно. Освен тези условия, трябва да обърнем внимание и на цвета ѝ.

Когато залагаме на дрехи или мъжки обувки с високо качество и красив дизайн, но изберем неподходящи цветове или самата комбинация между отделните елементи на облеклото не си отива цветово, то постигането на зашеметяваща визия ще бъде мираж.

Една от основните особености на цветовете, които не се включват към неутралните такива, е че те не отиват на всеки. Трябва да открием своите фаворити, които пасват добре на съвкупността от физическите ни характеристики – очи, кожа, коса, телосложение.

Цветовите разнообразия на пазара за мъжка мода се определят до голяма степен от сезона, в чието времево пространство ще бъдат представени дизайнерските колекции. 

През зимата се залага на по-неутрални и студени тонове – черно, бяло, бежово, сиво и комбинацията между тях. Избирането на облекло в този цветови диапазон ще ни изгради класическа визия, изцяло в зоната ни на комфорт. 

През изминалата зима, като акцент върху мъжкото облекло беше поставен червеният цвят и всички мъже, склонни да експериментират и да изградят по-дръзка визия, бяха склонни да включат този цвят в някой от елементите на цялостното си облекло – под формата на дреха или аксесоар.

На какви цветове да заложим през лятото?

Лятото носи със себе си надеждата. Дори природата ни прави свидетели на феерия от цветове – зелени гори, разцъфнали дръвчета, овощни градини, преливащи с всякакви плодове, полета с красиви цветя. 

В мъжката мода нещата стоят по същия начин. Времето за по-дръзки цветови комбинации, по-ярки визии и излизане от зоната на комфортът, е именно през летния сезон.

За Лято 2022 в мъжката мода се открояват няколко любимци:

  • Зехтинено зелено;
  • Орхидеено розово;
  • Морско синьо;
  • Very Peri.

Зеленото и морското синьо са популярен избор за мъжки блузи с къс ръкав, спортно-елегантни ризи и сака. Модните тенденции определят завръщането на модата с флоралните мотиви, при което присъствието на тези два цвята, е най-често срещания вариант. Това е така именно поради асоциацията, която създават с растенията.

Орхидееното розово е  избор за мъже, които обичат да излизат извън зоната си на комфорт и да експериментират с цветови разнообразия и комбинации. При правилното съчетание с останалите елементи от облеклото, дреха в този нюанс на розовото, ще се превърне в акцента на визията ни.

Very Peri е цветът на 2022 година. Той е съчетание между синьо, лилаво и червено. Новосъздаденият цвят присъства в най-новите мъжки модни колекции, а изборът на дреха в този цвят със сигурност ще прояви креативността и новаторското във визията ни.

Тази статия е написана в партньорство с Carducci – водещ бранд в мъжките облекла. За да изберете вашия любим цвят за лятото и да го превъплътите в елегантна визия, посетете нашия сайт или намерете в големите търговски обекти.