Мария търси Караджов в пети епизод на „Бригада Нов дом” по bTV

Home MakeOver_5 (2) copy

Липсата на финансови средства може да разклати устоите на всяко едно задружно семейство. В такива моменти са намесва „Бригада Нов дом”, носейки посланието, че има нещо друго, по-силно от парите – човешката съпричастност. Именно тази съпричастност отвежда Мария, Караджов и екипът му този четвъртък от 21.30 часа в северния столичен квартал „Бенковски”. Главните герои са Иво, Люси и Сашко, които живеят на първия етаж на двуетажна къща.

Люси остава сама на 20 години – без покрив над главата си и с бебе на ръце. Тя бива принудена да се върне при родителите си. За щастие след време среща Иво. Той приема Сашко и дори към днешната дата те не могат един без друг.  Иво много държи на жената до себе си и на сина й, който той приема като свой. Единственото, което ги притеснява обаче е, че не могат да осигурят на Сашко и на себе си нормални условия на живот.

Home MakeOver_5 (3) copy

За да разполага със собствена стая синът им, родителите се лишават от личното си пространство и преобразяват бившата им кухня в спално помещение. За по-сериозен ремонт все не остават пари, защото Люси е принудена да изплаща кредит, който дори не е неин и семейството живее единствено с надежда за чудо.

Ремонтът вдъхновява Мария да нарисува на стената шедьовър, стойността на който според водещата, е повече от милион. Екипът успява да приключи почти ден по-рано и дори им остава време да подготвят шега на Мария.

Дали Мария и екипът на Караджов ще успеят да зарадват и това семейство, което вярва в чудесата, ще има ли пречки, пред които ще се изправи бригадата и ще намери ли Мария Караджов и бригадата му, зрителите на bTV ще разберат на 7 април от 21:30 часа.