Мария Силвестър работи наравно с Караджов и бригадирите в „Бригада нов дом”

Maria Silvestar_brigada (3) copy

Вторият епизод на социалния проект „Бригада нов дом” ще разкаже на зрителите на bTV със следващите герои в предаването – Милена, Ангел, Петър и Антоанета. Трудният житейски път и драматичната съдба на сем. Ангелови ще провокира водещата Мария Силвестър да се запознае отблизо с маламашката и да започне да шпаклова стени наравно с Влади Караджов и бригадата му от майстори в занаята. За да изпълни мисията на предаването – да върне усмивките на лицата на хората, на Мария ще й се наложи да покаже умения в разбиването и сушенето на стени, както и в справянето със сложни предизвикателства, които ще доведат до нарушаване на основните правила в предаването.

Семейство Ангелови живеят в тристайно общинско жилище със статут за постоянно пребиваване в столичния квартал Люлин. Месечният им доход е под минималната работна заплата. Семейството живее на прага на бедността. Мебелите и оборудването в апартамента им са изцяло от дарения и стари офиси. В дома на Милена и трите й деца липсва топла вода, а през зимата се отопляват единствено от кухненската печка. В стаята, в която спят малките близнаци и майка им липсват и легла. Мястото на леглата в жилището на Ангелови заемат два дюшека, грижливо поставени върху стари, дървени пелети.

Sem. Angelovi (4)

Условията, в които оцеляват Ангелови са наистина плачевни и съвсем естествено те мечтаят като всяко нормално семейство за по-приличен начин на живот. Но трудностите, пред които са изправени днес, не могат да се сравняват със страданието на семейството в опита им да останат заедно. Милена е отраснала в домове за сираци, където насилието над нея е било ежедневие. Насилието от бащата на сина й – също. А вторият мъж, в който си позволява да се влюби, си тръгва в мига, в който разбира, че Милена е бременна с близнаци. Въпреки трудностите Милена е твърдо решена да запази децата си, а не да ги изпрати в дом за сираци.

Дали всеотдайните Мария, Караджов и бригадата от професионални строители ще успеят за краткото време от една седмица да се справят със ситуацията в апартамента и да го превърнат в дом? Ще се справи ли екипът с най-важното –  да сбъдне мечтите на четирима души и да върне  достойнството, вярата и мечтите на четиричленното семейство Ангелови, зрителите на bTV ще разберат във втория епизод на социалния проект  „Бригада нов дом” на 17 март от 21:30 часа.