Марая Кери се завръща в Европа с турнето „Sweet Sweet Fantasy“

ImageHiRes (3) copy

Най-продаваната певица на всички времена – Марая Кери – се завръща в Европа през пролетта на 2016-та година с турнето ‘Sweet Sweet Fantasy”. След огромния успех на шоуто й в Лас Вегас и една изключително успешна професионална година, певицата обяви предстоящото си турне в Европа, на което ще зарадва феновете с най-големите си и емблематични хитове. Турнето „Sweet Sweet Fantasy“ стартира с шест концерта във Великобритания и след това продължава в редица други европейски държави. Това е първото завръщане на Марая от другата страна на Антлантика след успешния тур “Charmbracelet”, приключил в Милано през ноември, 2003 година.

Програмата на концертите ще включва всички 18 No. 1 хита на певицата, оглавявали сингъл класацията на Билборд, сред които неостаряващите ‘Hero’, ‘Fantasy’, ‘Always Be My Baby’, титаничната класика ‘We Belong Together’ и много други.

Откриващият концерт от турнето е на 15-ти март, 2016 г. в Глазгоу, Шотландия и следват още 5 дати във Великобритания – Лийдс, Манчестър, Кардиф и в лондонската O2 Arena.

Турнето продължава в Люксембург, Белгия, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Германия, Италия, Швейцария, Австрия, Франция и Холандия. След края на европейския си тур, звездата ще изнесе и няколко много специални спектакъла в Южна Африка.

Марая Кери е сред най-емблематични музикални икони, соул легенда, поп феномен и изключителен артист на сцената. Тя е и най-продаваната изпълнителка на планетата за всички времена с повече от 220 милиона продадени копия. Освен зашеметяваща певица с вокален диапазон от 5 октави, Марая Кери е и сред най-талантливите композитори в музикалната индустрия. Тя е автор на 17 от своите 18 Billboard Hot 100 No. 1 сингли, включително ‘Fantasy’, ‘Always Be My Baby’, ‘Hero’, ‘Touch My Body’, ‘One Sweet Day’ и ‘We Belong Together’ – неподобрен до момента рекорд за солов изпълнител. В качеството си на артист, композитор и продуцент тя е носител на множество престижни музикални отличия – редица Грами, 21 Американски музикални награди, отличена е с „Артист на десетилетието“ на Билборд, Световна музикална награда „Най-продавана изпълнителка на хилядолетието“ и “Icon Award” за изключителни постижения на американското авторско дружество.

На 18/05 излезе албумът „Mariah Carey #1 To Infinity“ (Вирджиния Рекърдс/Sony Music). Това е първата колекция в дискографията на певицата, събрала на едно място в хронологичен ред, всичките й 18 хита, оглавили сингъл класацията на Билборд – „Billboard Hot 100“.