Майкъл Джексън превръща Дженифър Батън в суперзвезда, след като гледа неин запис

01_jennifer batten copy

Майкъл Джексън беше известен със своя професионализъм и вниманието, което отделяше дори и най-дребните детайли от сценичното си представяне, а групата му беше съставена от най-добрите инструменталисти в света. В продължение на десет години между 1987 и 1997 г. част от най-близкото му обкръжение е и китаристката Дженифър Батън, която ще пристигне в България на 4 юни, за да изнесе специален концерт в Sofia Live Club, посветен на Краля на Попа.

Малко хора знаят обаче, че преди да започне да работи с Майкъл, огнената Дженифър трябва да се пребори в кастинг с над 1000 музиканта от цял свят. Изпълнителят на “Billie Jean” не присъства лично на отсяването, но екипът му записва всички кандидати и след това му изпраща клиповете.

“Всъщност фактът, че Джако не беше там ми помогна да се отпусна”, споделя в интервю Дженифър. “Нямаше група на кастинга, затова трябваше да свиря соло. Казаха ни част от представянето да е ритмично свирене, защото предимно такова ще трябва да изпълняваме по време на концертите. Изсвирих няколко фънк парчета, след това едно рок соло и завърших с “Гигантската стъпка” за две ръце, която впоследствие беше включена в множество уроци по китара.”

След като изглежда записите, Майкъл е категоричен, че човекът, с когото иска да работи, е Дженифър. Той е впечатлен не само от способностите й на музикант, но и от ексцентричната й визия, заявявайки, че тя има всички качества да се превърне в суперзвезда.

На 4 юни в София Батън ще представи шоуто “In Memory Of Michael Jackson” с някои от най-големите хитове на най-продавания изпълнител на всички времена, както и впечатляваща мултимедия от съвместните им изпълнения. Ще прозвучат хитове, които тя не веднъж е изпълнявала рамо до рамо с Майкъл на сцената – от емблематичното “Dirty Diana” до “Beat It” и “Give In To Me”.

Концертът на Дженифър Батън “In Memory Of Michael Jackson” е на 4 юни (събота) в Sofia Live Club. Начало: 21:00 часа. Билети вече могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК. Първите 100 пропуска са на промоционална цена от 40 лв. След тяхното изчерпване, билетите ще струват 50 лв.