Красива и докато спиш: Как да изберем пижама?

Поради изобилието от цветове и стилове, често е трудно за модерната жена да вземе решение за избора на пижама. В същото време трябва да се припомни, че пижамата може да се използва не само за спане, а и като домашно облекло, което искате да облечете след дълъг и тежък работен ден. Всеки знае приятното чувство да се „разхвърли“, когато се прибере у дома след работа!

Каква пижама да изберете и как да не съжалявате за покупката?

Облеклото за сън е удобно да избирате според два критерия: практичен и естетичен.

Практичен критерий

Преди всичко обърнете внимание на материала, от който са ушити дамските пижами. Плетените комплекти са подходящи за ежедневно носене – идеални са не само за комфортен сън, но и за използване като ежедневно носене. В студения сезон мъхестата пижама ще бъде истинско спасение. Вълнените и акрилните пижами също задържат топлината добре, но поради текстурата си могат да причинят дискомфорт и да предизвикат алергии.

По-добре е да изберете дамски пижами без закопчалки, копчета и ципове. Всички подобни елементи могат да  попречат на добрия сън.

Също така, проверете шевовете. Те трябва да са меки, в противен случай ще бъде неудобно да спите в такава пижама. Обърнете внимание на това особено, когато избирате копринени пижами – те трябва да са с високо качество, за да не се разплита коприната.

Пижамата не трябва да ограничава движенията по време на сън. Ето защо специалистите препоръчват да заложите на един или два размера повече от обичайното. Ако изпитвате дискомфорт при пробване, не се колебайте да смените пижамата.

Естетичен критерий

Пижамата трябва да бъде не само практична и уютна, но и естетична. В този случай трябва да дадете предпочитание на модели, изработени от вискоза, коприна или сатен. Мини-шорти и горнище с дантелени вложки ще подчертаят достойнството на фигурата, но спането в такава пижама няма да е много удобно.

За пълни жени с висок ръст са подходящи класически пижами с вертикални ивици. Съществува огромен избор от пижами – от комплекти с шорти и тениска до луксозни копринени пижами.

Не винаги е практично да съчетаете цвета на пижамата с спалното бельо или цвета на косата си. Трябва да се вслушате в съветите на психолозите за ефекта на цвета върху настроението. Сините, зелените и розовите цветове имат успокояващ ефект. Освен това розовото настройва за романтика, това е цветът на любовта и чувствеността. Черното също е добър избор. Все пак го използвайте внимателно, в зависимост от настроението. Ако сте много уморени и денят е бил изпълнен с неприятности, черната пижама само може да влоши ситуацията. Класическите бели пижами, според психолозите, ще ви дадат усещане за свобода и спокойствие.

Има още един необичаен стил на пижами, който идва от Япония и много бързо се вкоренява навсякъде – кигуруми. Той е ушит от ярки меки тъкани под формата на анимационни животни. Такива пижами са подходящи не само за малки момиченца – смелите пораснали девойки ще изглеждат не по-малко красиви в тях. Кигуруми са много удобни – те са обичани заради свободната си кройка, дълбока качулка и декор, който повтаря характерните черти на животните като опашка, уши, козина или пера.

Разбира се, всяка дама е различна и затова към избора на дамски пижами трябва да се подхожда индивидуално. Като цяло съветът на специалистите е един – ако ви е удобно във вашата пижама, ако се събуждате отпочинали и в настроение, а не плувнали в пот и недоволни, значи сте направили правилния избор.

Не е препоръчително да се купуват пижами от ненадеждни търговци. Така може само и единствено да си навредите на здравето. Ние ви препоръчваме да разгледате висококачествените модели на БулБел – със сигурност няма да останете разочаровани!