Клиентите на Kaufland се включат в засаждането на най-голямата споделена гора

Потребителите на Kaufland Card могат да разменят дигитални точки за реални дървета

 

За втора поредна година Kaufland приканва милионите си клиенти да се включат в засаждането на най-голямата споделена гора – “Гората на Kaufland“. Тя е част от проекта на Столична община „Новата гора на София“, чиято цел е създаването на зелен пояс около столицата. С активирането на специално обозначен купон от виртуалната си карта за лоялност Kaufland Card, клиентите могат да дарят 100 точки за засаждане на дърво в периода от 25 март до 7 април 2024 година. За всеки дарени 100 точки за лоялност Kaufland ще засади едно дърво.

Всяка седмица всеки клиент с регистрация в Kaufland Card ще получава в неговия профил в секция „Моите купони“ купон, с който може да дари точки за лоялност за засаждане на дърво. За да изпълни успешно дарението, трябва да активира купона и да го запази активен до края на седмицата на неговата валидност.

„Благодарение на проявената изключителна съпричастност към каузата от страна на нашите клиенти, в първото издание на инициативата през 2023 г. Kaufland България дари 20 000 дъбови фиданки на Столична община. Така беше обезпечен пролетния залесителен сезон на проекта „Новата гора на София“. Освен с дарение на дървета, ние подкрепихме кампанията и с доброволческия труд на нашите колеги, с които засадихме близо 2000 от фиданките край с. Негован.“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България.

С инициативата „Новата гора на София“ Столичната община засажда нови горски масиви в крайградските райони на града като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Гората край с. Негован е разположена на площ от 137 дка. Kaufland подкрепя инициативата в контекста на своята политика за устойчиво развитие и като част от усилията си за опазване на околната среда и климата.