„Калуня-каля“ спечели признанието за една от най-стойностните книги през последните десетилетия

Kaluna-kala - osmo IZDANIE LUKSOZNO copy

Измина една година от издаването на забравения роман на Георги Божинов „Калуня-каля“. Шедьовърът, преоткрит от писателя Деян Енев, само за 12 месеца достигна 20 000 тираж и се превърна в най-продавания български роман на 2015-а, успявайки да пренареди челото на родната литература. По този повод Издателска къща „Хермес“ пуска на пазара луксозно издание на книгата с твърда подвързия.

От излизането си в края на октомври 2014 година до днес романът явление „Калуня-каля“ е претърпял осем издания и е получил няколко престижни награди: „Златен лъв“ от Асоциация „Българска книга“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост за 2014 година и почетна награда от книжарници „Хеликон“.

Най-голямото признание обаче си остава оценката на хилядите читатели, които преоткриха тази забележителна творба и успяха да оценят нейните достойнства подобаващо.

„Калуня-каля“ спечели признанието за една от най-стойностните книги през последните десетилетия. Книга, която трябва да бъде прочетена! А за най-големите си почитатели – вече може да бъде притежавана и в колекционерско издание с твърди корици.