Как да изберем цвета на сватбената си рокля

Какъв цвят на булчинската рокля да изберете: бялото е универсално и винаги модерно. Има много разновидности на снежния цвят, така че си струва да изберем правилния за нашия тен. Много булки отиват за първи път в сватбен салон с мечти за приказна булчинска рокля. Много дами обаче може скоро да бъдат разочаровани. Не забравяйте, че дори роклята да изглежда страхотно на закачалката, тя може да не ни отива. Ако и на вас се е случило това, проблемът може да не е в стила или кройката, а в цвета. В статията ще имате възможност да прочетете съветите на дизайнерите от Модна къща Алерт.

Въпреки че традиционният избор е снежнобяла рокля. Малко жени обаче наистина могат да се справят с това. Има много нюанси на бяло и кремаво, които са идеални за сватбена рокля и все още са доста традиционни. Благодарение на това кожата ни ще оживее, а очите ни ще заблестят.

Чудите се какъв цвят ще ви отива? Бяло, слонова кост или кремаво? Ако все още се колебаете, можете да използвате помощта на професионален сватбен консултант.

Цвят съобразен с тена

Ако имате много светла кожа, сватбена рокля в топъл нюанс на бяло с примес на жълто ще добави топлина и блясък на кожата. Суровото бяло няма да е подходящо.

Ако имате жълтеникав или маслинен тен, бялото с розов нюанс (понякога наричано студено бяло) ще бъде перфектно. Кожата ще изглежда много млада. Можете да вземете предвид сянката на пяна от шампанско или ром. Можете също така да изберете почти бяло, което е малко по-малко ярко от чисто бялото.

Ако кожата ви има розов или син подтон, опитайте кремаво слонова кост или кремаво бяло. Този цвят идеално хармонира с тена ни.

Ако имате тъмна кожа, почти всеки нюанс на бялото ще подхожда перфектно на тена ни. Единственото изключение може да бъде тъмният маслинен тен – в този случай се опитайте да избегнете слонова кост.

Нюанси на бялото

Имената, дадени на цветовете, могат да бъдат объркващи.

Най-чистото и ярко бяло почти свети и е особено подходящо за тъмна кожа. Това е и най-трудният нюанс. Не подхожда на светъл и прасковен тен.

Бялото шампанско е красиво бяло с леко розов оттенък. На снимки и при слаба светлина изглежда почти бял. Съчетава се добре с маслинова или земна кожа.

Има много разновидности на слонова кост. Това е най-естественият избор за много булки. Не забравяйте да държите цветна мостра близо до лицето си, за да видите дали се слива добре с кожата и очите ви. Някои нюанси са кремави и топли, докато други са розови. Цветът на яйчената черупка е един от по-светлите нюанси на слонова кост.

Или можете да изберете малко по-наситен нюанс на слонова кост с бежов/кремав подтон. Трябва да изглежда бяло на светлината на свещи. Той подчертава богатството и дълбочината.

Екрю е най-наситеният нюанс на слонова кост. Може да има кафяви или бежови нотки. Името се отнася до неизбеления или суров цвят на бельото. Ако търсите нещо по-малко традиционно и с уникална дълбочина, една дълга сватбена рокля в екрю ще бъде подходяща.

Все повече и повече булки се отказват от традиционните бели и слонова кост рокли. Днес булката може да избере всеки цвят. Сватбената рокля трябва да отразява вкуса на булката.

Пастелите са популярна алтернатива, която перфектно ще подчертае тена на булката. Най-интересните варианти са розови, ледено сини и кремаво жълти тонове. Рокля в бледо злато или блестящо сребро е изтънчен вариант. Идеално е, когато организираме по-малко официална сватба.

Ако обаче мечтаете за бяло, не е нужно да се ограничавате до чисто бяло. Обърнете внимание на бяла дантелена рокля с копринена или сатенена гарнитура в различен цвят. Тогава се получава интересен контраст. Цветни декорации като пайети, перли или кукички придават лукс на булчинската рокля.

Независимо от цвета на булчинската ви рокля, уверете се, че тя подхожда на тена на кожата ви. Също така трябва да съответства на стила на роклята. Тогава ще изглеждате феноменално.

Слонова кост е новото бяло. Когато влезете в повечето булчински салони, закачалките са пълни с рокли в цвят слонова кост. Този цвят стана доминиращ в много сватбени салони. Първо, защото пасва на повечето тени. Също така, текстурата и детайлите на роклята стават по-видими, когато контрастират със слонова кост.

Цвят на шаферската рокля

Нека намерим вашето вдъхновение. Понякога една снимка е достатъчна, за да ви вдъхнови с цветова палитра.

Нека изберем снимки, които наистина ни вдъхновяват. Най-често срещаните рокли за шаферки са зелени, сини и бели.

Нека обърнем внимание и на мястото на сватбата и приема. Помислете за вашия стил. Ако сте минималист, който обича неутрални, земни цветове, розовото и оранжевото няма да са добър избор. Ако харесвате червено, не избирайте тъжен цвят. Попитайте годеника си какъв цвят харесва и какъв не харесва. Все пак внимавайте с мнението му.

Помислете за вашата сватбена рокля. Какъвто и цвят и стил да изберете, гледайте да не са в контраст с роклята ви. Изберете цвят, който ще подчертае тена на шаферката. Вземете предвид времето на годината. Помислете за няколко цвята за рокли за шаферки. Отделете време, за да намерите идеалната рокля за шаферка.