Какво трябва да направим при инцидент на пътя?  

 

Когато претърпите автомобилна катастрофа, има няколко ключови неща, които трябва да направите, за да сте сигурни, че сте защитени. Само така ще се предпазите от допълнителни наранявания и фатални последици, водещи до загуба на живот, опечалени близки, съдебни дела, обезщетение при смърт в катастрофа и други неприятни теми.

Първо, винаги спирайте, ако сте участвали в инцидент

Това е ваше законово задължение. Дори да не смятате, че е имало щети, трябва да спирате колата си всеки път, когато се блъснете или ударите човек.

Определете степента на щети или наранявания

Проверете дали някой се нуждае от спешна медицинска помощ. Ако можете, опитайте се да не премествате превозните средства, освен ако не причиняват голям проблем с трафика. Ако е възможно, изчакайте полицията преди това.

Свържете се с полицията

Дори при лек инцидент е важно да се уверите, че има легален доклад за злополука. Информирайте се предварително за това как да подадете полицейски протокол, когато претърпите автомобилна катастрофа..

Ограничете разговора си за инцидента с другата страна

Важно е да ограничите обсъждането на инцидента. За случилото се трябва да говорите само с полицията, медицинските специалисти и вашия застрахователен представител.

Вземете фактите за вашата автомобилна катастрофа

Получаването на фактите за инцидент е частта, която повечето хора знаят, но често забравят поради стреса от ситуацията.

Важно е да получите имената, адресите и телефонните номера на всички, участвали в инцидента. Описанието на автомобила и регистрационния номер също могат да бъдат много полезни.

Известете вашите застрахователи и стартирайте иск

Може да искате да се обадите на вашата застрахователна компания, докато сте на местопроизшествието. По този начин те могат да ви кажат какво точно ще им е необходимо, за да обработят вашата претенция и какво да очаквате по време на целия процес.

Един инцидент може да шокира дори и най-опитния шофьор, но спазването на тези стъпки може да ви помогне да се предпазите от много ненужни грижи. Важно е.

 

Коментари

comments