Какво да очаквате от сезон 2 на „Пази се от живите мъртви“ по AMC

1_FTWD_201_RF_0108_0256-RT copy

снимка: Франк Окенфелс 3/AMC

Премиерата на сезон втори на „Пази се от живите мъртви“ (“Fear the Walking Dead”) – съпътстващият сериал на световния хит „Живите мъртви“ (“The Walking Dead”), ще бъде по AMC в понеделник, 11ти април, в 04:00 часа – едновременно с премиерата на филма по AMC в САЩ, с повторение по-късно същата вечер в праймтайма, в 23:00 часа.

Вторият сезон на “Пази се от живите мъртви” ще съдържа 15 епизода, които ще бъдат излъчени в две части, като излъчването на първите седем епизода ще започне на 11ти април, понеделник, а останалите осем епизода ще бъдат излъчени по-късно през 2016 година. Световната премиера на първия сезон на сериала отбеляза рекордни резултати, нареждайки AMC Global сред първите 10 мрежи за същата вечер на ключовите регионални пазари в Европа, Латинска Америка, Азия, Африка и Средния Изток. Освен това, първият сезон на драмата постигна най-висок рейтинг от всички сериали в историята на кабелната телевизия на САЩ по общ брой на зрителите и по рейтинг на всички ключови демоверсии на живо.

1_FTWD_201_RF_1217_0279-RT copy

снимка: Франк Окенфелс 3/AMC

В първия сезон на „Пази се от живите мъртви“ беше показано едно обединено семейство, наблюдаващо горящия мъртъв гръд, пътувайки из опустошения Лос Анжелис… Сезонът завърши с това как Медисън, Травис и тяхното увеличено семейство бяха временно подслонени в комплекса от затворен тип на Странд с изглед към Тихия океан. Тъй като гражданското неподчинение продължава да нараства и мъртвите превземат Лос Анжелис, Странд се подготвя да избяга на голямата си яхта “Абигейл”, акостирала в близост до брега…

В сезон 2 групата на борда на „Абигейл“ няма представа за истинския мащаб на апокалипсиса, който ги заобикаля. Те смятат, че все още е възможно да има град, държава или народ, който не е засегнат – място, където Заразата не е достигнала. И търсят спасение по вода… Но, когато Операция „Кобалт“ се разгръща в пълна сила, военните бомбардират Саутленд, за да го изчистят от заразените, изтиквайки Мъртвите към морето. Когато Мадисън, Травис, Дениъл и техните семейства се отправят към непознати пристанища, те ще разберат, че водата не е по-сигурно място от сушата…

Изпълнителни продуценти на филма “Пази се от живите мъртви” са шоурънърът Дейв Ериксон, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, Грег Никотеро и Дейвид Алпърт, Филмът “Пази се от живите мъртви” е заснет с участието на Ким Дикенс в ролята на Медисън, Клиф Къртис в ролята на Травис, Франк Дилейни в ролята на Ник, Алиша Дебнъм-Кери в ролята на Алиша, Рубен Блейдс в ролята на Дениъл, Мерседес Мейсън в ролята на Офелия, Лоренцо Джеймс Хенри в ролята на Крис и Колман Доминго в ролята на Странд. Сериалът се снима на полуостров Байя, Мексико, в Студио „Байя“ – мястото, където в последните години са заснети някои от най-великите филми на фона на океана.

Коментари

comments