Иво Димчев: Всеки, който разпространява лъжи ще отиде на съд

Изпълнителят влиза в трети сезон на сериала „Съни Бийч“, а през есента открива голяма изложба в галерия „Доза“

 

Във връзка с разпространявана информация от страна на някои медии и информационни уеб портали, Иво Димчев излезе с изявление.

„В някои български медии циркулира невероятната  “информация”, че съм заразил с ХИВ 76 човека в България. И бройката дори непрекъснато растяла.  Първо, аз съм на терапия от 15 години и практически не мога да заразя абсолютно никой. Второ, в Медицинска академия-гр.София се съхраняват всички мои изследвания за 10 години назад и по всяко време може да се докаже постоянната липса на вирус в моето тяло. Всичките ми партньори са били и са без ХИВ.  Всеки, който продължава да разпространява клевети свързани със здравето ми ще се срещне с моят адвокатски екип“, споделя Иво Димчев, който в момента е на международно лятно турне.

На 16 и 17 юни той ще гастролира в Кьолн, Германия, на 20 и 21 юни ще пее в Люксембург, на 27 юни ще играе във Висбаден, Германия, на 30 юни отново е в Ню Йорк, на 5 юли ще зарадва феновете си в Сан Франциско, на 14 юли ще е специален гост на фестивала Danzo в гр.Болцано, Италия и на 28 и 30 юли ще е във Виена. Това лято българската публика ще може да се срещне с Иво Димчев единствено на 9 юли в гр.Пловдив.

Артистът ще се завърне в България през август, когато се очаква да се снима в трети сезон на един от най-успешните и гледани български сериали „Съни Бийч“ , който се излъчва по bTV.  Димчев ще има интересна и колоритна роля в популярната поредица. Тази есен му предстои да открие и първа самостоятелна изложба в галерия „Доза“ с печатни портрети на хора, които го вдъхновяват. От години Иво твори автопортрети, които подписва със специален печат и телефонния му номер.

Преди да замине на лятното си турне, изпълнителят засне и провокативно видео без да има песен. „Един ден реших да снимам една идея за клип. Фотосесия на една истинска дива и нейният фотограф на различни локации в града. Мислех си, че идеята ще пасне на някоя от моите песни, защото аз имам много такива без видеоклип. След това седнах да гледам суровия материал и си пусках различни парчета, но се оказа че нито едно не пасва напълно. И за това реших да напиша нова песен, която подхожда на тази идея. И така написах парче за фотографите, в което възпявам ролята на тази професия“, споделя последните си творчески пориви ексцентричния музикант. Новата му песен се нарича “Shot” и е на ангийски. За първи път той я изпява на концерта си в Берлин, където се възприема много добре от публиката. Изпълнителят вече работи и по нова песен, която ще е посветена на Елтън Джон. „Като малък бях луд фен на сър Елтън Джон. Мисля, че  сега е точното време да му посветя една песен. Тя ще бъде част от мюзикъка ми In Hell With Jesus“, споделя Иво.

 

Сайт на Иво Димчев: https://ivodimchev.com/

Facebookhttps://www.facebook.com/ivo.dimchev.1

YouTubehttps://www.youtube.com/user/ivodimchev