„Завръщането“ с Лео ди Каприо гледаме в „Люмиер“

DF-02339R copy

Епичната продукция “ЗАВРЪЩАНЕТО” на носителя на „Оскар” Алехандро Иняриту можем да видим в шест прожекции в кино “Люмиер”. Те ще са на 23 януари (събота) от 17:00 и 20:00 часа, на 24 януари (неделя) от 16:30 и 19:30 часа, както и на 25 и 26 януари (понеделник и вторник) от 19:00 часа.

Киносалонът „Люмиер” беше официално открит като зала с всекидневни прожекции на 13 януари тази година и вече вдигна летвата с изключително качествена програма.

В “ЗАВРЪЩАНЕТО” главната роля е поверена на изключително талантливия Леонардо ди Каприо, който както обикновено изгражда брилянтен и максимално реалистичен образ. Партнира му също невероятният в актьорските си превъплъщения Том Харди.

„За мен във филма има мощни теми: волята за живот и отношенията ни с дивата природа” – разкрива ди Каприо. „Преди това съм играл много невероятно силни герои, които са ми въздействали по различни начини, но трябва да кажа, че за мен бе уникално предизвикателство да изградя убедителен образ без думи. До голяма степен в работата се адаптирах към момента и реагирах на това, което природата ни предоставя и какво преживява Глас. Става дума за проучване на най-дълбоките елементи на инстинкта за оцеляване.“, допълва той.

Вдъхновен от действителни събития, „ЗАВРЪЩАНЕТО” е епична история за оцеляване и преобразяване в американските погранични земи.

По време на експедиция в непозната пустош, легендарният изследовател Хю Глас (Леонардо ди Каприо) е брутално премазан от мечка и изоставен от членовете на собствената му ловна дружина. Сам, на границата на смъртта, Глас отказва да се предаде. Воден от непоколебима воля и любовта към съпругата и сина си, той предприема истинска одисея от 200 мили през обширния Див Запад по следите на човека, който го е предал – Джон Фицджералд (Том Харди).

Това, което започва като безмилостен стремеж към отмъщение се превръща в героична сага срещу всички изпитания по пътя към дома и изкуплението.

Освен режисьор Алехандро Иняриту е и сценарист, и продуцент на филма. За продукцията той казва: „Историята на Глас повдига въпросите: Кои сме ние, когато сме напълно лишени от всичко? Какви сме ние, от какво сме направени и на какво сме способни? „

ЗАВРЪЩАНЕТО” е с три награди „Златен глобус“ и цели 12 номинации за „Оскар“.