Доброволческата инициатива „Не си сам“ събира дарения за над 250 възрастни и нуждаещи се в Пернишко

Актрисата Луиза Григорова–Макариев е един от основателите

 

Организаторите на доброволческата инициатива „Не си сам“ започнаха набиране на хранителни продукти от първа необходимост, които дни преди Великден ще разпределят сред възрастни и крайнонуждаещи се хора. Доброволците си поставят амбициозната задача да зарадвам с хранителни пакети и жест на внимание поне 250 домакинства от областния град и селата около него.

Великденската кампания на „Не си сам“ вече е публикувана в платформата TimeHeroes.org, а профилите на инициативата в социалните мрежи ежедневно информират за хода на акцията. Всички, които искат да се включат с дарение, биха могли да посетят и дарителските пунктове в Mall Pernik и в магазин Фантастико в града, а актуална информация за работното време на пунктовете организаторите публикуват във Facebook и Instagram. Желаещите да дарят, мога също да се свържат за лично предаване на хранителните продукти. Препоръчителният списък включва: консерви готова храна, боб, олио, захар, ориз, леща, брашно, макарони/фиде, по-меки сладкиши и козунаци с дълга трайност. Това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се. Всеки от дарителите би могъл да се включи с каквито и колкото пожелае от изброените продукти. Освен от хранителни продукти, за осъществяването на дарителската кампания организаторите се нуждаят и от доброволци. Корпоративни дарители също биха могли да се включат както с храни, така и с организирани от служителите им доброволчески екипи, които да съдействат при сортирането и разпределението на пакетите.

„Искаме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в крайна необходимост, най-вече възрастни хора от град Перник и селата от околността… Надяваме се много българи да се включат, много перничани да се включат.“ сподели Луиза Григорова-Макариев в профила си в Instagram. Тя е и един от основателите на „Не си сам“, заедно с още петима перничани.