Дизайнерът Невена Николова с участие в Conscious Couture

 

Nevena Couture взе участие в модно ревю, организирано от Британско посолство в София. The GREAT British Fashion Show: a Catwalk with Conscience бе съсредоточено върху брандове с добри етични практики, с фокус върху компании и брандове, които с ценности като предоставяне на честни условия на труд, спрведлива търговия и устойчивата продукция, на красива линия дрехи. По покана на Н. Пр. Ема Кейт Хопкинс, Невена показа на гостите колекция рокли, които могат да бъдат носени в ежедневието и завърши с няколко строго официални тоалета.

Интересното при тази колекция бе, че всеки модел се състои от две части – блуза и пола, което позволява те да бъдат комбинирани в зависимост от необходимостта на клиента. Отново бе показана и прецизна дантела.

По думите на посланик Хопкинс принципите на Nevena Couture, като добри условия на труд, грижа към служителя, нетолерантност към експлоатацията са точно ценностите, зад които седи и идеята на модното ревю.

В четвъртък, 26 октомври, Невена взе участие и в друга инициатива – международна конференция на тема “Публично-частно партньорство в борбата с трафика на хора: как правителството и бизнесът се справят с трафика на хора във веригите на доставки”. Конференцията беше организирана от Британско посолство София и Българската комисия за борба с трафика на хора. Невена беше част от първия панел, от който част беше и Баронеса Йънг от Хорнси, член на Камарата на лордовете в парламента на Обединеното кралство.

Дизайнерката разказа за практитие на Nevena Couture и сподели, че за нея е изключително важно обществеността да знае, че преди да стигне до крайния вид, една дреха преминава през талантливите ръце на “моите момичета”, както тя ги нарича.