Двойно повече премиерни заглавия по bTV Cinema през януари

Genezis copy

За да отпразнуват началото на новата 2016 година в компанията на най-талантливите имена от световното кино, bTV Cinema ще предложи на верните си фенове още повече премиерни заглавия за България. През януари каналът е подготвил шест нови филма в понеделник и вторник – „Снежен снаряд”, „Шерлок Холмс: Игра на сенки”, „Поредният ергенски запой”, „Рио”, „Генезис” и „Джей Едгар”, както и още много изненади за въображението и сетивата.

Старта на поредицата от премиери за 2016 година ще даде леденият драматичен екшън „Снежен снаряд” на 4 януари от 21:00 часа. През 2031 година цялата планета е замръзнала, освен за пътниците на едноименния влак. 17 години единствените оцелели обикалят планетата, докато създават своя собствена икономика и класова система. Предвождани от Къртис, група от граждани от нисшата класа, които живеят в товарните вагони, са решени да пробият пътя си до локомотива и богатството. Всяка секция на влака крие нови изненади за низвергнатите, но как ще завърши назряващата революция, ще стане ясно в първия понеделник на новата година по bTV Cinema.

На 11 януари зрителите на bTV Cinema ще видят за първи път на малкия екран режисьорския прочит на Гай Ричи на разказа „Последен случай“ от Артър Конан Дойл в приключенския криминален екшън „Шерлок Холмс: Игра на сенки”. Филмът е продължение на Шерлок Холмс от 2009 година. Робърт Дауни Джуниър и Джуд Лоу влизат в ролите на знаменитите детективи през 1891 година, когато цяла Европа е разтърсвана от терористични актове. Според Холмс зад вълната от насилие стои гениалният, престъпен ум на професор Мориарти, целящ да предизвика световна война. С помощта на верния си помощник Уотсън, който току-що се е оженил, и красивата циганка Симза, опитваща се да спаси брат си, Шерлок Холмс се впуска в опасно преследване из стария континет.

На 18 януари от 21:00ч. в комедията „Поредният ергенски запой“ четиримата приятели ще поемат към Тайланд за сватбата на Стю и отново ще се окажат с махмурлук и изгубени спомени. Две години след лудото ергенски парти в Лас Вегас, младоженецът планира кротко следобедно матине, но след бирата на плажа те се събуждат в долнопробен апартамент в Банкок. Дъг се е върнал в курорта, в стаята им има маймуна, главата на Алън е обръсната, Стю има татуировка на лицето и не помнят нищо от станалото. Героите на Брадли Купър, Ед Хелмс, Зак Галифианакис и Джъстин Барта трябва отново да проведат разследване, за да си разберат какво се е случило през изминалата нощ.

Пъстрата анимационна комедия „Рио” ще зарадва малки и големи премиерно по bTV Cinema на 19 януари от 21:00 часа. Блу е домашен, интелигентен папагал, който не лети и води спокоен живот в малко градче в Америка, заедно с любящата си стопанка Линда. Внезапно в съдбата им се намесва непохватният бразилски орнитолог Тулио, който им обяснява, че Блу е последният мъжки екземпляр и трябва да спаси вида му с последната женска – Джуел в Рио де Жанейро. Но когато двата коренно различни по темперамент папагала се срещат в Бразилската столица, попадат в лудо приключение, за да научат важни уроци, да намерят много нови приятели, да усетят удоволствието от летенето и открият любовта.

На 25 януари от 21:00 часа по bTV Cinema Леоналдо Ди Каприо ще влезе в ролята на Дом Коб – специалист по индустриален шпионаж, който извлича информация от подсъзнанието на своите жертви, докато сънуват. В премиерната за страната екшън-фантастика „Генезис”, той е обвинен в убийството на жена си, лишен е от възможността да вижда децата си и е принуден да емигрира. За да се върне към стария си начин на живот, Коб приема предложението да изпълни една последна поръчка. Задачата е да направи генезис – да създаде предварително планирана чужда идея в съзнанието на висш мениджър чрез съня му. Дали ще успее да надхитре опасния си враг и да извърши перфектното престъпление, зрителите на bTV Cinema ще разберат в понеделник вечер.

На следващата вечер – 26 януари, зрителите на bTV Cinema ще видят Ди Каприо като „Джей Едгар” Хувър – основателят на Федералното бюро за разследване. Под режисурата на Клинт Истуд и партнирайки си с Наоми Уотс, Арми Хамър и Джуди Денч, Леонардо пресъздава брилянтно биографията на една от най-мрачните фигури в историята на САЩ. Въпреки, че се превръща в заплаха за почти всеки политик във Вашингтон, Хувър е ръководил ФБР цели 48 години. Охулван и обожаван, той е всявал страх и е успявал с лекота да манипулира истината, за да оцелее във всяка ситуация. Безпощадните му и решителни методи успяват да му спечелят възхищението на целия свят. Но извън общественото внимание, той крие тайни, които могат да разрушат авторитета, кариерата и живота му.