Да обличаме ли момичето си според последните модни тенденции

 

Трябва да признаем – детската мода измина дълъг път през десетилетията, особено когато става въпрос за дизайнерските детски дрехи за момичета. Това, което носехме ние вече изобщо не се вписва в представата за облекло на нашите деца. Днес може да видите деца, облечени в модели на имена от висшата мода, чийто цени буквално стряскат всеки здравомислещ средностатистически човек. И все пак – заслужава ли си да обличаме нашето малко момиче с дрехи, каквито бихме носили ние на официален повод или да се опитваме да го превърнем в малък възрастен, колкото и красиво да е то. Разбира се, не говорим за това да го качите на 5 сантиметров ток и грим, но има стилове, които са малко крайни за растящото дете.

И все пак, в света на модни канали, Instagram инфлуенсъри със стотици хиляди последователи, все по – нарастващата популяция на влогъри и блогъри, оставаме объркани какво трябва и какво не да правим, когато избираме модна дреха за малкото ни момиче.

Знаем, че всеки родител поне веднъж се е изкушавал да прекалите със сладките луксозни марки за вашата малка кукла!Те изглеждат очарователни във всичко, което носят, но от вас зависи да прекаляват и най-важното да се чувстват добре.

  1. Комфорт над стила, винаги.

Можете да имате и двете, но когато имате цял гардероб, пълен с етикети „само за химическо чистене“ за вашия син или дъщеря, със сигурност детето ви може да се чувства донякъде ограничено. Когато все пак изберете рокля за момиче или костюм за момче за специален повод, проверете дали тъканта диша и е свободна, за да позволи на детето ви да тича, да играе и да се държи като дете.

Ето няколко въпроса, които да си зададете:

Може ли дъщеря ви удобно да тича, да се катери, да се навежда, да седи или да се върти в роклята си?

Когато детето отива до тоалетна, може ли лесно да се справи с тоалета си?

Можете ли да се отпуснете по време на събитието, напълно без страх, че ще разкъсат или изцапат дрехите им?

Ако сте отговорили с „не“ на някой от тези въпроси, то облеклото, колкото и да е сладко, може да не е практично за начина на живот на вашето семейство. Избягвайте детски дрехи с много копчета, вратовръзки и слабо зашити цветове. Детайлите на дизайна, като копчетата, могат лесно да паднат или да се загубят, докато детето ви играе. Избягвайте дрехите, за които детето ви се нуждае от много помощ за обличане или събуване. Също така избягвайте елементи, които са сложни и за вас да я облечете или съблечете.