Готов е филмът на Спайк Лий за ранния Майкъл Джексън

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Документалният филм за ранния период на Майкъл Джексън е завършен, пише БГНЕС. Премиерата на лентата на известния режисьор Спайк Лий ще бъде на фестивала за независимо кино „Сънденс” на 24 януари, припомнят от АФП.

Заглавието на филмът е „Пътешествието на Майкъл Джексън от „Мотаун” до „Off the Wall””. Той показва кариерата на покойната легенда от детските му години, когато става звезда със семейната група „Дъ Джексън Файв”, до издаването на първият му голям самостоятелен албум „Off The Wall” през 1979 година. Лентата ще бъде пусната в продажба директно на DVD през февруари в комплект с ново издание на „Off the Wall”.

Документалният филм използва архивни кадри на Джексън, преминава през началото на успеха му на големия пазар и запознанството му с продуцента и легендарен джазмен Куинси Джоунс. Режисьорът Спайк Лий е добре познат с фокуса си върху афро-американската култура и расовите отношения и проблеми в САЩ. Брилянтен пример от игралните му филми е „Do the Right Thing“ от 1989г., докато последните му документални ленти са за урагана „Катрина” и боксовата легенда Майк Тайсън.

Информация и снимка: БГНЕС