Всичко за музиката на “Властелинът на пръстените” от журналистът Дъг Адамс и Деян Донков – една рок звезда на екрана и в живота в „Като на кино”

Doug Adams

Тази събота от 18:00 часа в “Като на кино” ще пренесе зрителите на bTV Cinema в магическия свят на сагата “Властелинът на пръстените” чрез музиката на хитовата поредица. Стаси Кара се среща с музикалния журналист Дъг Адамс, който следи отблизо работата на композитора Хауърд Шор и създава книгата “Музиката на Властелинът на пръстените”. Адамс разказва за въздействието на нотите в композициите на Шор и работата му с режисьора Питър Джаксън. Българските зрители ще могат да чуят на живо композициите от “Властелинът на пръстените: Двете Кули” на 19 декември в Арена Армеец.

В “Като на кино” зрителите на bTV Cinema ще видят и разказите на актьора Майкъл Фасбендър и режисьора Дани Бойл за работата им по нашумелия “Стив Джобс”. Стаси Кара ще припомни най-популярните чудовища от книгите и екрана преди премиерните “Виктор Франкенщайн” и “В сърцето на морето”. Фантастичните предложения продължават и в премиерното заглавие на bTV Cinema “Ейбрахам Линкълн: ловецът на вампири”, което ще видим на 30 ноември от 21:00 часа.

Успешната анимация “Снежната кралица” предстои да представи на българските зрители и дългоочакваната си втора част, която тръгва по кината от 4 декември. Поп певицата Йоанна Драгнева записа български вариант на една от песните от саундтрака на филма, който зрителите на bTV Cinema ще видят премиерно в „Като на кино” тази събота от 18:00 часа.

Гости в студиото на Стаси Кара ще бъдат актьора Деян Донков и кино гримьорът Грета Великова. Деян Донков ще разкаже за последните си проекти и любими филми, а Грета Великова ще повдигне завесата за предпочитанията на най-известните световни имена, с които е работила.