Видове мъжко бельо

Има нещо специално в носенето на ново бельо. Онова свежо усещане, докато го изваждате от чекмеджето си, обличането му, виждайки се в огледалото, че ви пасва перфектно. Настройва ви за деня – каквото и да правите.

Но може толкова лесно всичко да се обърка. Има толкова много различни видове мъжко бельо, че изборът на най-добрия стил за вас не е непременно най-простата задача. И носенето на грешният чифт може също толкова лесно да развали деня ви. Цялото това усещане за търкане и сърбеж е много неудобно.

Дилемата е да знаете откъде да започнете търсенето си. Разбира се, смятаме, че в „БулБел“ сте попаднали на правилното място, за да разберете. Изборът зависи както от формата на тялото ви, така и от личните предпочитания. Основните видове са няколко – боксерки, слипове, полубоксерки, прашки, стринг.

Бельото е може би най-важният елемент в гардероба на мъжа. Вие носите бельо всеки ден, това е дрехата, която е най-близо до тялото ви и покрива най-чувствителните части от анатомията ви. Затова е важно да изберете правилно най-добрият модел за вас.

Боксерките са класическият тип мъжко бельо – популярни от десетки години, ако не и преди това. Това е така, защото са подобни на късите панталони. Боксерките обикновено са изработени от чист памук и са доста свободни, те позволяват на въздуха да циркулира и вашите движещи се части, добре… да се движат. Често са с копче, обикновено стигат до средата на бедрата на мъжа. Боксерките са добър вариант, ако носите свободни панталони, но при всичко друго по-стегнато, те ще ви бъдат неудобни и ще се забелязват под дрехите ви. Боксерките са подходящи за мъже с по-слаби крака, така че бельото да не е опънато.

Полубоксерките са модерната класика. Те са вариация на оригиналните боксерки, но са изработени от разтеглива материя – често памук със съвсем малко еластан. Кройката като цяло е по-прилепнала, макар че това основно зависи от марката производител. Това вариант осигурява по-голямо подплатяване около интимните части, разкроени са отзад и са по-къси от боксерките. Обикновено са с малко по-висока талия. Този модел е един от най-предпочитаните от мъжете. Макар че ако мъжът е с по-развити бедра, има вероятност тъканта да се събира, което е неудобно и грозно.

При слиповете от ключово значение са кройката и стилът. Проектирани така, че отворите за краката да се извиват нагоре към горната част на бедрото, това е идеално за мъже с по-големи бедра, тъй като няма вероятност от набръчкване на тъканта. Ако пък сте отделили сериозно време във фитнеса, за да изваете бедрените си мускули, то със слиповете можете да ги покажете. Тъй като са с по-ниска талия, слиповете са доста добър вариант, ако искате да покажете и плочки. Но не става въпрос само за естетика. Слиповете са практични, ако спортувате… или сте толкова надарен, че допълнителна подкрепа е добре дошла.

Прашките и стринговете са видове бельо, създадени с доста по-малко плат. И тази варианти имат както практически аспекти, така и естетически. Началото на стринговете е през 19 в. в отговор на все по масовото използване на велосипеда. Мъжете са се нуждаели от повече защита, когато сядат на твърдата тънка седалка. И така до днес остава същият принцип – прашката предлага комфорт и подкрепа. Обикновено те са изработени от памук с добавен малко еластан за по-голям комфорт. Прашката стои ниско на ханша и има тясна ивица плат отзад.