Българска музика радва зрителите на БНТ в предаване

poli_genova_11 copy

След като от години в ТВ ефира ни по неведоми причини спряха да се излъчват всякакви музикални предавания, БНТ най-после даде карт бланш за еърплей на чарт в ефира си на „Българският Топ 40“ с водеща популярната певица Поли Генова, който се излъчва след „Шоуто на Канала“ всяка събота от 21.45 ч.

Оказва се обаче, че това не е просто класация, а концептуално музикално предаване с акцент върху българската музика. ТВ форматът се оживява с репортажи от тематични събития, в които участват наши и чуждестранни музиканти.

Водещата представя последните музикални новини и превежда зрителите през 40-те най-излъчвани песни в българския ефир, като подреждането на песните се извършва на база излъчванията в над 24 радио и телевизионни канала ,съобщиха от предаването. Зрителите пък имат възможност да гласуват за своите избраници в „Зрителските 20“.

Новите клипове на родни и чужди звезди се представят премиерно, а всичко актуално, свързано с музикалния бранш се анонсира в подбрани интервюта и репортажи.

Родните ни артисти са щастливи, че най-сетне в националния ни ТВ ефир, и то – на обществената ни телевизия, има място за представяне на новите им и най-значими проекти.

„Много отдавна нямаше музикална класация в телевизионния ни ефир, а тя има амбиция да се превърне в национална – да се прави годишен чарт с концерт тип „бест“ в края на всяка календарна година“, разказа един от продуцентите на „Българският Топ 40“ музикантът Дани Милев. „В крайна сметка, целта е да бъде подкрепена българската музика и тя да звучи все повече и повече“, разкри още той.

Мълви се, че макар подобно предаване да подкрепя българските артисти и създаването на музика у нас, това едва ли ще се хареса на някои от големите ни продуценти, налагащи и медийно своите интереси, като е възможно дори да доведе до обструкции.