Бъдители: България е рай с много възможности

1-2-copy

Благотворителната инициатива „Бъдители“, която има за цел да вдъхновява и мотивира личности от всякаква възраст чрез личен пример гостува на 101 СУ “Бачо Киро”  в София по покана на Весела Иванова – директор на училището.

На тема „Професията като призвание. Как да я открием?“ говориха Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“, Явор Панталеев и Емил Лесов. Поканата от г-жа Весела Иванова за пореден път доказва удовлетворението от ценността, която дават събитията на „Бъдители“. През миналата година тя беше директор на 171 ОУ “Стоил Попов”, където беше първото гостуване на инициативата, а през тази година кани лекторите в новото училище, за чието развитие ще работи – 101 СУ “Бачо Киро”.

Събитието откри Биляна Панталеева, която разказа повече за идеята и мисията на „Бъдители“.

„Думата „Бъдител“ е измислена от нас, ние работим в полза на хората, вдъхновяваме ги. Може би си мислите, че мечтите са нещо хубаво, но нереално? Ако е така, прочетете историите на успешните хора. Ако когато сте били в първи клас знаехте, че ще решавате уравненията, които решавате в осми клас, щяхте ли да повярвате, че е възможно? Може би не, но сега знаете, че е – така е и в живота. Можете да бъдете каквито пожелаете, само трябва да го повярвате“, каза пред учениците Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“.

Пред децата истории за успех разказа и Явор Панталеев, който управлява семеен бизнес на 26 години с над 200 служители. Той акцентира на това, че България е страна с много възможности, в която реализацията е по-лесна.

„Бъдете себе си, опознавайте се и взимайте осъзнати решения. Търсете предизвикателствата, те ви позволяват да се надграждате. Използвайте ефективно всички ресурси – те са тук, за да ги вземете. Направете своя избор сега – да обслужвате обществото или да изграждате обществото“,  така Явор Панталеев провокира учениците на 101 СУ „Бачо Киро“.

Събитието закри Емил Лесов, който работи с над 3000 човека от 19 държави в света. Той предизвика вниманието на учениците, споделяйки, че е стартирал първия си бизнес в седми клас.

„В България има много възможности, на за съжаление хората рядко го осъзнават. Следвайте вътрешното си желание, подреждайте приоритетите си и можете да направите от себе си каквото пожелаете. Успехът е облечен в работни дрехи и ние често не го виждаме“, сподели Емил Лесов пред учениците.

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

„Бъдители“ имат за цел да подпомогнат образователния процес на студенти, ученици и личности от всякаква възраст, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот. Под формата на разчупени и иновативни лекции те споделят за пътя, изминат от училище до това, което са сега: Бъдител.