Бритни Спиърс слага край на музикалната си кариера

Певицата Бритни Спиърс заяви, че “никога няма да се върнe в музикалната индустрия” в отговор на предположенията на американските медии, че избира автори на песни за десети студиен албум.

“Аз съм автор в сянка и искрено се наслаждавам на това” – написа поп звездата, известна с хитове като Baby One More Time, Oops!.. I Did It Again и Toxic. Но Спиърс допълни, че прави музика само за забавление, а също така разкри, че през последните две години е написала повече от 20 песни за други изпълнители.

През август 2022 г. Бритни Спиърс издаде първата си нова песен, след като съдът преустанови попечителството на баща й над нея. Hold Me Closer – дует със сър Елтън Джон, беляза завръщането ѝ към музиката след шестгодишно прекъсване, припомня Би Би Си.

Феновете настояват Спиърс да продължи с пеенето. Mакар че и преди 42-годишната изпълнителка е намеквала, че не иска да се върне в бранша, сега за първи път го изключва категорично. Миналата година тя публикува мемоарите си, озаглавени “Жената в мен”, в които описва живота си под опека и разкрива, че е направила аборт по медицински показания, докато се е срещала с Джъстин Тимбърлейк.