„Болката отляво“ на Маргарита Петкова съперничи на световните бестселъри

снимка: Благовеста Цветкова

снимка: Благовеста Цветкова

Красивото издание „Болката отляво“ (изд. „Персей“) на първата дама на българската поезия  Маргарита Петкова се превърна в една от най-продаваните книги. Тя напълно се изчерпа в книжарниците за по-малко от месец, а тези, които не са успели да си я купят, продължават да я търсят, превръщайки я в едно от най-търсените издания на месеца. Хубавата новина за тях е, че вече излезе нов тираж и книгата е вече в книжарниците.

Почитателите определиха изданието като „истинско бижу за всяка една библиотека“ – с красива твърда подвързия, цветни снимки и картини на Ралица Денчева, чиято „Мадона с нара“ е на корицата.

Томчето е селектирало най-хубавите стихове на най-голямата българска поетеса днес плюс няколко нови. Едновременно с това Маргарита Петкова разказва и за миговете и хората, които са вдъхновили тези творби, обичани от толкова много българи. Голямата тайна остава: Кой е реалният Иван от прочутото стихотворение и песен в изпълнение на Богдана Карадочева, превърнала се в химн на Ивановден.

Книгата „Болката отляво“ подсети и радиата, които отново завъртяха в ефира си едноименната песен в изпълнение на Васил Найденов, един от вечните български попхитове на всички времена.

Почитатели от многобройни кътчета на страната напират да се срещнат и да се докоснат до харизматичната Маргарита Петкова. Срещите с нея преминават при препълнени зали, аплодисментите дълго време не стихват, а колата, с която пътува, трудно може да поеме всичките цветя, с която я обсипват.

Независимо от постоянната си ангажираност Маргарита Петкова винаги е готова да откликне на поканите, защото читателската любов и признание я зареждат с много положителна енергия.