Благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува на Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали

IMG_0815 copy

Благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува на Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали. В срещата участваха Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“, Явор Панталеев – търговски управител на „ОЙРОШПЕД“ АД, специален гост-лектор бе и Павел Николов – собственик на фирма „Аква Системс“ ООД, която се занимава с технологии за пречистване на питейни води. Събитието се проведе по повод 26-ти юни – Международен ден за борба с наркотиците и наркотрафика.

„Идеята ни бе чрез личния пример на трима успешни българи да покажем на младите хора, че трябва да имат ясна цел и мотивация за личностно развитие и професионално израстване, а не при първия неуспех да се отчайват и търсят „спасение” в употреба на вещества с наркотично действие”, коментира Валентина Грудева от ОСНВ-Кърджали.

„Благотворителна инициатива „Бъдители“ има за цел да вдъхнови и мотивира младите хора”, сподели в началото на дискусията основателката на „Бъдители“ Биляна Панталеева. Тя подчерта, че за да бъдат младежите удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери за личен успех, умения за мислене и подкрепа т.е, те имат нужда от „Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали това”.

Явор Панталеев – търговски управител на първото частно дружество в България за спедиция и логистика заяви, че за да е успешен един човек трябва постоянно да се обучава и да придобива нови знания и умения.

Павел Николов разказа за своя път от политологията до фирмата за пречистване на питейни води, в която в момента работи.

„За да стигна до тук съм преминал редица обучения и специализации в различни страни. Смятам, че не всички имат равен старт в живота, но всички имат равен шанс, а успехът е въпрос на лична мотивация, дисциплина и постоянство. Билета към успех са Вашите знания и образование”, коментира още пред участниците Николов.

В дискусията в Бизнеинкубатора присъстваха ученици от 10 и 11 класове от всички кърджалийски училища и младежи до 23 години.

„Срещата с представителите на Бъдители е по покана на Сезгин Бекир – председател на ОСНВ и секретар на община Кърджали”, обясни Валентина Грудева от ОСНВ. Тя подчерта, че дейността на Общинския съвет по наркотични вещества има важна превантивна насоченост. В края на срещата Биляна Панталеева, основател на „Бъдители”, връчи благодарствена грамота с титла „посланик” на Валентина Грудева.

ПОВЕЧЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА „БЪДИТЕЛИ“:

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Инициативата „Бъдители“ е без такса за участие, необходимо е само да ги поканите и да осигурите зала, където всички Ваши студенти, ученици и всеки, който желае да присъства може да чуе Бъдителите.