Армани: Исках да стоя сред публиката, а не зад кулисите

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Легендарният 81-годишен моден дизайнер Джорджо Армани призна, че понякога му се е искало да стои на мястото на зрителя по време на дефилета, а не зад кулисите, пише БГНЕС.

Модният дизайнер създава компанията си „Армани” през 1975 г. Той е един от най-признатите дизайнери в модната индустрия. Припомняйки си своята дълга и успешна кариера, Армани призна в интервю за списание „Ел”, че по време на първите си ревюта е искал да стои на мястото на зрителя, вместо зад кулисите.

„На първото ми собствено шоу през 1974 г. седях в залата, а не отзад, тогава започна всичко”, сподели той. Джорджо е много сериозен към работата си и заслужено е получил репутация за безупречно чисти линии. Въпреки това той не приема успеха за даденост. Дизайнерът обръща голямо внимание към детайла, като признава, че приятелите му вероятно го описват като „суетен” и „взискателен”. Въпреки това, той е горд, че може да бъде истински приятел и все още обича да се весели. Джорджо Армани е дълбоко привързан към работата си, но в интервюто споделя, че обича да си взима непланирани почивки.

Помолен да опише перфектния ден у дома без задължения на работното място, той използва две думи – „тишина” и „спокойствие”.
„Представям си дома си в Милано с моите вещи, притихнали в тишина”, обясни той. „Повечето от нещата в къщата ми са със сантиментална стойност и имат специално място в моя живот. Например, имам голям картина, която някога висеше в един стар киносалон в Пиаченца … имам и две шотландски клепоухи котки, с които с радост поделям дивана вкъщи”, разказа дизайнерът.

Любима книга на Джорджо е „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери, защото му помага да остане дете вътре в себе си.

Информация и снимка: БГНЕС