The Revolutionary среща визионерите от миналото и от бъдещето

 

19

Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света? Новият ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar на пл. “Васил Левски” вече посреща ценителите на добрия вкус с обещание за “революция във всяка чиния”.

 

Всички оригинални и нетрадиционни интерпретации на познати ястия от съвременната италианска кухня са дело на шеф Сами Флавио, творил в Мишлен ресторанти по цял свят. В екипа му са су-шефове Михаил Цветков и Веселина Чилева, а мениджър на ресторанта е Атанас Нанов, работил в световноизвестни ресторантьорски и хотелиерски вериги в САЩ.

 

В менюто всяко ястие нарушава правилата, за да предложи иновация и наслада. А  подходът директно кореспондира със страстта на големите визионери в историята.  “Например Коко Шанел е известна с любовта си към нетрадиционните комбинации от текстури, цветове, платове и дори вкусове – обожавала е черен хайвер с червено вино!” – разказва шеф Флавио и прави паралел със своите необикновени “Калмари карбонара”, съчетаващи морски деликатес и паста сос.

В същото време провокацията не е на всяка цена – “Алберт Айнщайн казва, че ако не можеш да обясниш какво правиш на 5-годишно дете, самият ти не го разбираш! И нашата храна е такава – едновременно изненадваща, но и вкусна и лесна за консумация” – допълва авторът на менюто.

 

The Revolutionary Dining Room & Bar изненадва приятно с разнообразни интерпретации на познати вкусове  – от веган тартар от цвекло, през супа “Минестроне Дженовезе” до неповторимото телешко по милански със зелева салата и зелена ябълка. Кулинарното пътешествие завършва с десерт и ако поръчате Affogato “Al Rovescio”, шефовете ще го приготвят на масата пред вас… и наопаки!

 

Напитките в ресторанта са повлияни от италианските традиции на консумацията на алкохол с храна – Aperitivo културата. Коктейлите са част от нея и The Revolutionary Dining Room & Bar предлага целия спектър от класическо Негрони до вдъхновени от България шприцове. Разбира се, допълнени от внимателно селектирана листа от местни и италиански вина.

 

Подобно на храната, концепцията на интериора отдава почит на визионерите от всички области на бизнеса, политиката, изкуството и спорта – от Нелсън Мандела, до Коко Шанел, от Алберт Айнщайн, до Стив Джобс. Непокорни, бунтовници, гении и икони – всички те са на почит тук!

 

The Revolutionary Dining Room & Bar минали, настоящи и бъдещи визионери се срещат и споделят удовлетворението от храната с модернистичен привкус.

Коментари

comments