Opel придобива дял в платформата flinc за споделяне на пътувания

Opel-Ridesharing-296011

Opel предприема следващата важна стъпка към превръщането си в мобилен доставчик, след като успешно лансира апликацията за споделяне на автомобили CarUnity. Автомобилният производител инвестира в интернет и базираната на апликация платформа flinc за споделяне на пътувания. GM Ventures (GMV), инвестиционното поделение на General Motors, ще осъществи инвестицията. Използваната за flinc технология ще плати важна част от разширяването на мобилните услуги, които Opel предлага в Европа. Deutsche Bahn ще се присъедини към GMV и също ще инвестира.

„За Opel това партньорство е решаваща стратегическа инвестиция. Тя ще е решаваща в бъдеще за процеса на развитие от производител на продукт в доставчик на мрежова мобилност,“ заяви началникът на маркетинга на Opel Тина Мюлер.

Opel и flinc вече работят успешно заедно. Пилотният проект, който включва платформа за вътрешно фирмено споделяне на пътувания за служителите на Opel в Рюселсхайм беше стартиран през март. В момента на месец се извършват 9,000 споделени курса чрез базираната на апликация платформа, като тенденцията е те да растат. През юни партньорите съобщиха за разширяване на сътрудничеството си. От 2016 година flinc ще осигури технологична платформа, за да може пътуванията да се споделят чрез новата апликация на Opel за споделяне на автомобили ‘CarUnity’. Подробности за това ще бъдат предоставени на по-късен етап.

Opel е първият автомобилен производител, който ще въвежда концепцията за споделяне на автомобили за всички. Автомобилите могат да бъдат споделяни независимо дали са на Opel или на друга марка. CarUnity дава възможност за гъвкава и персонална мобилност из цяла Германия по всяко време.

Коментари

comments