Loreen идва за концерт в НДК

Plakat copy

На специална пресконференция в Литературен клуб “ПЕРОТО” организаторите на грандиозния концерт “Телевизия ММ – Концертът” разкриха детайли около очакваното с огромен интерес мащабно събитие в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).

На 25 март 2016 г., от 20:00 ч., мащабното начинание ще събере в Зала 1 на Двореца точно 27 български звезди, сред които: Анимационерите, Графа, Уикеда, Джанго Зе, Ъпсурт, Тони, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”, Стенли, Ирина Флорин, Сантра, Спенс, Светльо & The Legends, Пакикан Уайаскър, Babyface Clan, Йоанна Захариева, Дичо, Дара Екимова, Остава, Д2, P.I.F, Стоян и Виктор, Миро Гечев & Jacob Chrichlow, Jeremy? и Ирра. Към тях ще застанат 3 нови имена, които ще бъдат избрани след Facebook гласуване на фен страницата на ММ до 10 март. Състезаващите се за тях са: Боряна Докле, The CURTAIN ENTERTAINMENT LABEL (Стругаре, Луна (Анекдот), Духовни, Годзилас с песента “Пияното пиано”), ELEC-TRIC PIE, NU ANCE, REBELITIES, СТЕРЕОРЪШ, Мирян Костадинов и Митко Петров.

Голямата международна звезда на концерта пък ще бъде победителката от Евровизия 2012 – LOREEN! На пресконференцията беше показан и специалния видео поздрав от световноизвестната изпълнителка към българските си фенове.

“Ще чуем и видим най-големите хитове от звездите на българската музика през последните 20 години. Най-доброто от различните стилове, които Телевизия ММ е показвала и е останало в сърцата ви”, каза Руми Благоева от екипа на организаторите. Тя благодари на целия екип и на НДК за реализацията на проекта.

“От името на директора на НДК Мирослав Боршош искам да ви приветствам и да споделим нашата радост от тази идея. Периодът, в който съществуваше Телевизия ММ, изглеждаше като време на промяната, на новото време. Това беше една революция на възраждащия се дух и той отново се събужда с този концерт. Щастливи сме, че той ще бъде именно в Националния дворец на културата, който също изживява своето възраждане”, каза Михаела Петрова – ръководител на Продуцентски център в НДК.

“От доста малки стартирахме с тази телевизия и едно такова завръщане за мен е удоволствие. Музиката и визията в клиповете трябва постоянно да се подобряват, а този концерт ще го заснемем по доста интересен начин”, сподели режисьорът на мащабното събитие Александър Моллов. Той допълни, че ще има изключително светлинно шоу с отделна хореография за всеки един от изпълнителите.

Другата голяма новина, която споделиха от организаторския екип е, че концертът ще бъде първата стъпка към възстановяването на легендарната телевизия. Тя ще бъде изцяло онлайн платформа, ще може да бъде гледана в цял свят и ще бъде с висококачествено съдържание, с каквото се отличаваше телевизията през годините. Концертът ще бъде заснет и излъчен по NOVA, качен в сайта за видеосподеляне Vbox7 и новата онлайн платформа на телевизията.