LAVAZZA И МУЗЕЯТ ЕРМИТАЖ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ ПРЕДСТАВЯТ ИЗЛОЖБАТА “БОГОВЕ, ХОРА, ГЕРОИ”

 

 

Четвъртият съвместен проект от дългогодишното партньорство на компанията с емблематичния Ермитаж представя шедьоври от Националния археологически музей в Неапол и Археологическия парк Помпей

 

Като партньор на изложбата “Богове, хора, герои”, представена в престижния музей Ермитаж в Санкт Петербург, определян още като „Съкровищницата на Русия“, Lavazza продължава безрезервната си подкрепа за популяризиране на артистични и културни събития по целия свят. Изложбата е четвъртият проект в дългосрочната съвместна програма, стартирана през 2016 г., която укрепва връзките на базираната в Торино компания за кафе с един от най-големите и най-старите художествени и културно-исторически музеи в света.

 

„Голяма гордост е за Lavazza да види как изложбата “Богове, хора, герои” оживява в Ермитажа в Санкт Петербург“ – споделя Франческа Лаваца, член на борда на Lavazza Group. „С официалното откриване на подобно събитие, дълбоко вкоренено в сърцето и историята на Италия, Lavazza продължава дългосрочното си партньорство с известния музей и за пореден път демонстрира подкрепата си към художествени и културни проекти, които допринасят за създаването на уникални програми с голям международен интерес. Тази изложба представлява възможност да се улесни популяризирането на италианската култура и ценности по целия свят ”- допълва Франченска Лаваца.

 

Експозицията “Богове, хора, герои” бе открита на 18 април в Манежа на Малкия Ермитаж и всички желаещи могат да я посетят и да се докоснат до магията на италианското изкуство до 23 юни. За първи път пред руската публика са представени световноизвестни шедьоври – фрески и мозайки, бронзови и мраморни скулптури, стенописи и приложни изкуства, илюстриращи древни предмети от бита и религията на древните римляни. Изложбата включва повече от 200 експоната, сред които и невиждани досега произведения, събрани и изложени благодарение на сътрудничеството между Националния археологически музей в Неапол, Археологическия парк Помпей и Държавния Ермитаж.

 

LAVAZZA и нейната подкрепа за насърчаване развитието на изкуството и културата

 

Lavazza има дълга история в проектите си за насърчаване на развитието в сферата на изкуството и културата. От първите си стъпки с революционните рекламни кампании, създадени от неоспоримия италиански гений Армандо Теста, до празника на художественото творчество, представено от календара Lavazza, компанията винаги е участвала активно в развитието на визуалните изкуства. Тя е работила повече от 25 години съвместно с едни от най-известните фотографи в света за създаването на календарите Lavazza, сред които Платон, Хелмут Нютън, Ани Лейбовиц, Дейвид Лашапел и Тиери Льо Гуе.

От фотографията и дизайна до впечатляващите рекламни графики, днес Lavazza е партньор на редица водещи международни музеи на изкуството, сред които: Guggenheim Museum в Ню Йорк, Peggy Guggenheim Collection във Венеция, Musei Civici Veneziani във Венеция, State Hermitage в Санкт Петербург и National Gallery of Victoria в Мелбърн. Компанията предлага своята подкрепа и на MUDEC (Музей на културите) в Милано и италианския център за фотография Camera in Torino. Също така оказва съдействие и на водещи международни събития в областта на изкуството и фотографията в целия свят. Едно от тези партньорства е и това със Стив МакКъри – автор на поредица от фотографии „Tierra!, заснети в Хондурас, Перу, Колумбия, Индия, Бразилия, Танзания, Етиопия, Виетнам и Куба, които визуално отвеждат зрителите на пътешествие по търговските пътища за кафе, пресъздавайки цялата страст и отдаденост, която Фондация Lavazza инвестира в общностите, произвеждащи кафе.

На 27 февруари 2019 г. Lavazza обяви и ново партньорство с Триенале ди Милано (Triennale di Milano) – един от най-престижните културни институти в света, който обединява съвременните артистични сфери, представящ изложбата за изкуство и наука „La Nazione delle Piante“ (Нацията на растенията).


Warning: include(/index.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Warning: include(): Failed opening '/index.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/tvoitete/svetsko.bg/wp-content/plugins/social-share-button/includes/class-shortcodes.php on line 41

Коментари

comments