Kaufland преобразява градската среда

Компанията е главен партньор на най-новия фестивал за градска култура „100 Стола“

 

Най-новото градско пространство на ул. „Будапеща“ 1 в столицата отвори врати за първото издание на фестивала за градска култура „100 Стола“, който ще протече този уикенд. Трансформацията на пространството от пустеещ терен в място за събития се реализира с подкрепата на Kaufland България. Подобряването на градската среда е част от социалния ангажимент на най-големия ритейлър у нас, който ежегодно инвестира в множество проекти за подпомагане и развитие на общностите у нас.

В рамките на проекта Kaufland България представя част от своята интерактивна ReSet Plastic инсталация, която цели да напомни значението на индивидуалните усилия за подобряване на средата, в която живеем. Инсталацията провокира участниците да изхвърлят разделно пластмасовите си бутилки, като за всяка изхвърлена опаковка те получават награда – текстилна торбичка за плодове и зеленчуци за многократна употреба.

Фестивалът “100 Стола“ е нова инициатива за зелени обществени пространства и градска кутлура и се провежда от 14 до 17 юли. Той обединява множество творчески проекти и работилници, дизайнери, музиканти, фотографи и други творци. Целта му е да отключи и съживи забравени градски пространства и да им вдъхне нов живот за местната общност.  Провежда се с подкрепата на Столична община и в партньорство с програмата „Нов европейски Баухаус“ на Европейския съюз.