Kaufland: Лютеницата остава предпочитаната зимнина на българина

Над 3 млн. буркана лютеница са купени от клиентите на ритейълра през последната една година

 

Над 3 млн. буркана с лютеница са изкупени от магазините на Kaufland България през последната една година. Това сочат данните на най-голямата търговска верига у нас. Според тях лютеницата от собствената й марка „Брей!“ е сред най-търсените консервирани продукти в магазинната мрежа. Независимо от променящите се тенденции в пазаруването, българинът пазарува лютеница целогодишно.

Над 6000 са стоките с изцяло български произход в магазините, като 120 от тях са под марката на ритейлъра „Брей!“, а лютеницата от собствената марка на ритейлъра е сред най-търсените продукти. Над 120 продукта са вече част от асортимента на марката, като всички те се произвеждат на родна земя и са създадени за традиционна българска трапеза. 

„Суровините под марката „Брей!“ са изцяло български. Изискваме специални сертификати за удостоверяване на техния произход и редовно правим лабораторни анализи, за да поддържаме качеството високо. В нашата собствена марка работим изключително устремено в насока да търсим уникални български вкусове и рецепти и типично нашенски вкусове, които да предложим на нашите клиенти.“. Това споделя Кристина Кръстева, ръководител направление „Сухи храни“, Kaufland България. 

Всички зеленчуци, които се влагат в лютеницата, са отгледани в България, като производството преминава през строг качествен контрол. За изготвянето им се работи по традиционни български рецепти, които се надграждат. Например, съдържанието на българска капия в традиционната лютеница, трябва да е минимум 65%. Съставът на класическа едросмляна лютеница „Брей!“ включва печена белена капия, печен белен патладжан, доматен концентрат, слънчогледово олио, сол, захар и подправки. Лютеницата „Брей!“ е носител на над 6 отличия в потребителския конкурс „Продукт на годината. 

Kaufland предлага широк асортимент от консерви и лютеница. В Топ 5 „Брей!“ консерви на Kaufland влизат класическа едросмляна лютеница, лютеница по тракийски, с кимион, гювеч и миш-маш. Съвсем скоро ритейлърът пусна в продажба и най-новото си предложение „Брей!“ едросмляна пикантна лютеница. Към класическата рецепта е добавен пикантен червен пипер, който придава пикантен вкус и засилва удоволствието от любимата на българите лютеница.

Специалният вкус и разнообразието на традиционната българска лютеница, предлагани в Kaufland под марка „Брей!“, е темата на поредния епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още информация за широкия асортимент на Kaufland от традиционни български продукти, както и за строгия контрол който ритейлърът прилага, можете да гледате в епизода.

„Бpeй!“ e пъpвaтa нaциoнaлнa coбcтвeнa линия xpaнитeлни пpoдукти нa Каuflаnd Бългapия. Марката въплъщава целта на най-големия ритейлър за високо качество на достъпни цени и e пpoдължeниe нa cтpeмeжa нa компанията дa yтвъpждaвa пpoдyĸтитe c нaциoнaлeн вĸyc и тpaдициoннитe зa бългapcĸaтa тpaпeзa peцeпти. По тoзи нaчин Каuflаnd Бългapия пoдĸpeпя произведените в страната cтoĸи, а потребителите получават продукти с проверено качество и на достъпни цени.