Kaufland е първият хипермаркет с торбичка за хляб за многократна употреба

Зеленият ритейлър продължава да инвестира в опазването на околната среда

 

От септември Kaufland ще предложи на своите милиони клиенти рециклируема торбичка за хляб за многократна употреба, изработена от 100% рециклирана пластмаса. Kaufland е първият хипермаркет, който въвежда на българския пазар екосъобразната торбичка за хляб.

Торбичката е изработена от преработени пластмасови опаковки. Издръжлива е на натоварване до три килограма и е удобна за всекидневна употреба. Може да се пере и да се използва многократно. Това я прави по-екологична при многократна употреба и я превръща в отлична алтернатива на торбичките за хляб за еднократно ползване от пластмаса и хартия. За максимално улеснение на клиентите, тя ще се предлага в близост до Пекарната на Kaufland.

Чрез пускането на продукта, Kaufland прави поредна стъпка към реализиране на целите си за борба с пластмасата за еднократна употреба. Като част от Schwarz Gruppe, компанията прилага стратегията RЕset Plastic. Компанията има дългосрочен ангажимент за нейното ограничаване, предотвратяване на използването й, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки.

В последните няколко години веригата започна активно въвеждане на продукти, насочени към намаляване на пластмасата в своите хипермаркети. От началото на 2020 г. Kaufland спря продажбата на пластмасови съдове и прибори за еднократна употреба и ги замени с техни устойчиви алтернативи, които могат да бъдат рециклирани или компостирани. Само от въвеждането на тази мярка, веригата пести 88 тона пластмаса годишно. Компанията не влага микропластмаса при производството на собствени козметични марки, санитарни и хигиенни марки продукти, както и перилни и почистващи препарати. Kaufland предлага насипни и продукти за многократна употреба, стоки от рециклирани материали, климатично неутрални продукти. В асортимента на веригата освен торбичка за многократна употреба за хляб, има и такава за плодове и зеленчуци, както и климатично неутрална* пазарска торба.

*Климатично неутрален чрез сертифицирани проекти за опазване на климата. Повече информация на kaufland.bg/klimat