ERP.BG награди победителите в Хакатон 2017 – Бургас

Тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти се проведе в Бургас през март. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Темата на хакатона, подкрепен от ERP.BG е „Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас“, а амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Доц. д-р Наталия Футекова – управляващ съдружник в ERP.BG връчи две от наградите на хакатона, на Ангел Желязков от отбор GreenTeam за най-малък участник и на отбор Pheonix  за идея със здравословен ефект.

Хакатонът има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Събитието се организира от катедри „Компютърни системи и технологии“, „Компютърни и информационни технологии“ и Студентски съвет към университета „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ”, съвместно с Община Бургас, „Технологика“, Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, Професионална гимназия по Механотехника и Електроника, Професионална гимназия по Електротехника и Електроника “Константин Фотинов“ и Професионална Гимназия по Химични Технологии „Академик Н. Д. Зелинский“.

Коментари

comments