Фитнес уреди онлайн – какво да изберем за дома си

Когато имат нужда да потренират, повечето хора предпочитат да посетят фитнеса, тъй като това им създава известно усещане за дисциплина. Въпреки това, няма съмнение, че тренировките в домашна обстановка също имат своите предимства.

Когато времето навън е лошо (през есента и зимата например) или пък свободното ви време е ограничено (може би имате свободно време, но е около половин – един час и не достига за да посетите залата) или просто ви липсва желание да излизате навън, домашните уреди ще ви дадат възможност да тренирате пълноценно в удобството на вашия дом.

Какво да изберем ако разполагаме с ограничено пространство

В интернет може и да се предлага на практика неограничено разнообразие от най-различни фитнес уреди, а поръчката им онлайн ще ви даде възможност да получите желания уред на вратата си, без да се налага да излизате.

Но тъй като пространството у дома не е безкрайно, трябва да съчетаем уредите така, че да не окупират целия ни дом. В същото време, трябва да ги подберем така, че да не се лишаваме от важни за добрата ни форма тренировки.

За да оптимизираме пространството, но без да се лишаваме от важни тренировки, трябва да помислим за екипировка, която ни позволява да включим раздвижване, кардио и тренировка с тежести.

  • Тежести

Тренировките с тежести са важна част от поддържането на добро здраве и форма. Този тип упражнения стимулират отделянето на хормон на растежа, който помага за обновяването на организма. Важно е да съобразиете избора на тежести с вашите възможности и нужди, а също така и да си осигурявате достатъчно време за възстановяване.

  • Пътека

Бягащата пътека е ценен инструмент, който помага да запазите добра форма и високо ниво на физическа активност. Този тип фитнес уред е особено полезен, когато навън времето е ветровито, дъждовно и студено.

Освен това, в случай, че фитнесите не могат да работят, както се случи по време на пандемията, ще имате на разположение у дома един висококачествен уред, който ще ви позволи да запазите своята физическа активност.

  • Гребен тренажор

Тук искаме да поставим специален акцент, тъй като гребният тренажор е един от най-добрите уреди за цялостна тренировка на тялото, като в същото време е доста пренебрегван и подценяван.

Това е един от най-ценните уреди въобще, ео защо е добре да изберете именно него ако имате възможност да изберете само един уред за тренировки у дома си (разгледайте предложенията на Workout.bg).

Коментари

comments