Финландската готик група Lamori идва с два концерта в България

Финландската петорка Lamori ще изнесе два концерта в България през месец април. На 9 април групата ще представи готик културата с музиката си в столичния клуб The Pit, а на 12 април ще зарадват феновете на този стил в Русе със специален концерт. Организатор на събитията е музикална агенция „Катрин Мюзик“.

Lamori са основани през 2009 г. на Оландските острови. Те се самоопределят като готик рок и свирят вече повече от десетилетие в този стил, като част от съвременната вълна северен готик рок. Те преплитат умело и модерно метъл звучене към музикалния си облик, заедно с електронна музика и дарк уейв – съчетание, което ги прави уникални. Стилът им се харесва от феновете на широк спектър от банди – от различни метъл стилове, до по-ранни рок групи.

Фронтмен на северната банда е чаровният Матиас, Маркъс е на китарата, Микаел е на баса, Йенс – на клавишните инструменти, а на ударните е Емануел. Съставът на готик групата си остава непроменен от нейното основаване, до днес, но стилът й се развива с всеки следващ албум. Момчетата идват в България нахъсани и изпълнени с живот, обещавайки вълнуващи моменти за българската публика на един стил, в който до скоро липсваха достатъчно концерти.

Цените на билетите са 20 лв, а повече за събитието може да намерите на неговата Facebook страница.