Фентъзи бестселър ни пренася в Италия през XIX век

 „Кралството на прокълнатите“ от Кери Манискалко разказва за магия, проклятия и отмъщение.

 

„Магията е живо, дишащо същество: храни се от енергията, която ѝ давате. Тя не е нито добра, нито лоша. Захранвате ли я с любов, тя цъфти и расте. Подхранвате ли я с омраза, ще донесе омраза обратно на прага ви. “

Магията е част от живота на близначките Емилия и Витория ди Карло, защото те са стреги – вещици. Подобно на другите повелители на магията в Сицилия семейство Ди Карло живеят в тайна, скрити сред хората, за да не бъдат преследвани.

От малки баба им ги плаши с историите за прокълнатите – седем демонични принца, красиви, но бездушни създания, които бродят нощем в търсене на души за Дявола. За Емилия и Витория обаче прокълнатите са само легенда, разказвана от старците. Но не за дълго…

Мистериозни убийства на млади вещици разтърсват острова и поставят всички нащрек. Когато Витория, по-авантюристичната от двете близначки, не се прибира една вечер, най-големият страх на Емилия се сбъдва.

Витория е станала жертва на безмилостния убиец. А Емилия е решена да отмъсти за нея на всяка цена. Дори да ѝ се наложи да призове прокълнат.

Така Емилия среща Гняв – един от седемте принца на Ада, повелител на яростта и войната. Гняв е лукав, самодоволен и неземно красив. Емилия е принудена да работи с него, за да разкрие кой стои зад убийствата на вещици. Но как може да се довери на създание, чиято природа олицетворява греховете? А може ли той да е нещо повече от това?

Американската авторка Кери Манискалко полага началото на една бурна история за отмъщение, която изправя Емилия срещу самата себе си. Тя не е авантюристка като сестра си, нито има опит с черните магии, но изгарящият гняв, породил се в нея, я подтиква да открие виновните за убийствата независимо от последствията.

Но ще успее ли младата вещица да превъзмогне тъгата и да превърне гнева си в оръжие?

„Кралството на прокълнатите“ е разказ за непоносимата тежест на скръбта от това да изгубиш другата си половина и в яростта си да откриеш част от себе си, която никога не си познавал. Част, която може да отнеме душата ти или да те спаси.