Топ причини да изберете България за следващото си пътуване

България е малка, но очарователна страна. Тя е една европейска, балканска, черноморска и дунавска държава. Географското й местоположение я поставя на кръстопътя между Европа, Азия и Африка. България е богата на история, култура, природни обекти и има много причини да изберете именно нея за следващата си почивка.

Ето само малка част от причините да изберете почивка в България.

Има море, планини, долини – каквото Ви харесва

Ако сте морски човек, това е вашето място. Или харесвате планини? Имате много да избирате – Стара планина, Рила, Пирин, Родопи и много други. Част от територията на България са долини – Дунавска долина (север), Тракийска долина (юг) и вероятно най-известната – Долината на розите, която произвежда 85% от розовото масло в света.

Всичко е достъпно – храна, напитки и т.н.

Можете да намерите много достъпни хостели, хотели и други. Храната също е много евтина и вкусна. Нощният живот изобщо не е скъп.

Има много исторически, архитектурни, културни и природни забележителности

Например балканските села са идеални за културен туризъм с много исторически сгради, павирани улици и завладяваща атмосфера. Ако сте любител на природата, бихме Ви препоръчали да посетите 7-те рилски езера. Те са най-посещаваната локация в страната и то не без причина. Всяко едно от езерата има свое оригинално име, свързано с неговата форма или отличителни характеристики.

В България има 9 обекта от културното наследство на ЮНЕСКО

Съществуват 7 културни обекта от списъка на ЮНЕСКО: Боянска църква (Средновековна българска православна църква), Мадарски конник (ранен средновековен голям скален релеф, издълбан в Мадарското плато), Скалните църкви в Иваново (монолитни църкви, параклиси и манастири, изсечени от твърда скала ), Тракийска гробница в Казанлък (антична гробница, част от голям тракийски некропол), Стария град в Несебър (старата част на града, разположен на полуостров (преди това остров), Рилски манастир (средновековен манастир, един от най-значимите в региона културни, исторически и архитектурни паметници), тракийската гробница в Свещари (тракийска гробница, датираща от III в. пр. н. е.) и 2 природни обекта: Национален парк Пирин и природен резерват Сребърна.

Huffington Post казва така

Неотдавна Huffington Post публикува списък от 15 места, които да видите, преди да станат известни. София, столица на България, беше една от тях, припомнят от Luxury Discounts. Казват, че градът „е супер проходим и има млада, космополитна вибрация“.

И не е само София

Столицата може да предложи много, но гледаната през погледа на местните екскурзоводи, е само част от цялото богатство. Пловдив е вторият по големина град в България. Това е място с древна история и повече от 200 археологически обекта, които трябва да видите с помощта на местните жители. Варна е морската столица на България, която също може да предложи много.

Е, тръгвате ли?

Коментари

comments