Талантливи гост-музиканти свирят на концерта „Фолклор на кръстопът“

Специалните гост-музиканти, които ще свирят на софийската сцена заедно с формацията, са Стоян Янкулов-Стунджи, Борислав Илиев, Димитър Сираков и вокална група“ Авигея“.

В предстоящия си концерт, който ще се случи на 7 ноември, в SOFIA LIFE CLUB, Outhentitc  ще се срещнат с публиката на своеобразен музикален кръстопът.

Райна и Живко от Outhentic ще съчетаят автентичен български фолклор с джаз, фънк и грууви, както и с келтски, ирландски и финландски мелодии.

Очаква ви една световна обиколка с крилете на  фолклора!

Все още можете да  купите билети в мрежата на: Eventim.bg

Цената е: 10 лв. – предварителна продажба и 15 лв. на самата дата и на място.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/outhentic-folklor-na-krstopt-sofia-live-club-504926/event.html

Събитието ще се състои с финансовата подкрепата на Министерство на културата на Република България.

Любовта към музиката и българския фолклор е в основата на създаването на етно/джаз/уърлд формация Outhentitc , които започват своята музикална кариера в края на 2012 г., а през 2015 година записват първия си самостоятелен албум –  „YesToday”. Албумът е представен в София през 2016г., а също и в Берлин и Варшава.

В процеса на утвърждаване на стила си, те колаборират с изключителни световноизвестни музиканти и групи като: номинирания за „Грами“ басист – Хуан Гарсия-Херерос (Juan Garcia-Herreros), Стоян Янкулов – Стунджи (Stoyan Yankoulov), Иън Стивънсън (Ian Stephenson), Сучет Малхотра (Suchet Malhotra), Кристиане Карам,  Хектор Мартиньон, Роберто Кинтеро, Banda Del Padre и др.

Излизането на новия албум на групата предстои през 2019.

Коментари

comments