Стоянка Мутафова поздрави Нона Йотова и Кирил Ефремов след премиерата на „Джина и Фидел”

IMG_3253 copy

Примата на Сатиричния театър Стоянка Мутафова пожела успех на премиерния спектакъл „Джина и Фидел” на унгарския драматург Жолт Пожгаи. В ролите на Джина и Фидел се въплъщават звездите на Сатирата Нона Йотова и Кирил Ефремов, познат на зрителите и от сериала „Под прикритие”. Актрисата Нона Йотова прие като добър знак присъствието на Мутафова и нейните пожелания за дълъг живот на представлението.
След премиерата на пиесата, посветена на действителната среща на Кастро и Лолобриджида, актьорът Кирил Ефремов запали истинска кубинска пура, подарък от негов приятел. В запалването му асистира неговият колега Васил Драганов.

Директорът на Сатиричния театър проф. Здравко Митков и авторът и режисьор на пиесата Жолт Пожгаи се снимаха с актьорите и екипа, отговорен за техническата и сценична реализация на пиесата. Сценографията и автентичните костюмите от 70-те години в „Джина и Фидел” са работа на младата сценографка Лилия Бабунова.

IMG_3247 copy

Пиесата „Джина и Фидел” е базирана на действителната среща между Джина Лолобриджида и Фидел Кастро. Годината е 1974-та, актрисата е изпратена да вземе интервюта и да направи филм за Кастро за италианската телевизия Рай Уно. По-късно, обаче видеото мистериозно изчезва. Една от версиите е, че по времето на Студената война не са искали Кастро да бъде показван в положителна светлина.

„Това е пиеса за срещата на двама души, оставила завинаги следа във всеки един от тях. Всеки човек има такива срещи в живота си, които остават за цял живот!” – убеден е драматургът Жолт Пожгаи.
Следващите дати на „Джина и Фидел” са 10-ти и 22 април. През месец май спектакълът се играе на 13-ти и 27-ми в камерната зала на Сатиричния театър „Методи Андонов”.

Коментари

comments