Стотици петричани се срещнаха с Ники Илиев на първия в града филмов фестивал

Паркингът на Kaufland в Петрич се превърна в кино на открито между 12 и 14 август

Стотици петричани се събраха на паркинга на Kaufland, за да се срещнат с Ники Илиев по време на първия в града филмов фестивал на открито. Специално за всички клиенти на веригата, в събота вечер гост на събитието беше режисьорът, сценарист и актьор Ники Илиев, който представи най-новият си хит „Завръщане 2“. Авторът разказа на публиката за бъдещите си планове, за вдъхновението зад филмите си и за предизвикателствата, пред които се изправя родното кино, като отговори на въпросите на всички желаещи.

„Щастлив съм, че с този фестивал българското кино става още по-достъпно до феновете. Изключително се развълнувах от стотиците посетители, които предпочетоха да споделим вечерта, гледайки „Завръщане 2“ под открито небе. Енергията, с която тази прожекция беше наситена, благодарение на публиката, ще ме държи дълго време, сигурен съм“, сподели развълнувано Ники Илиев.

Киномаратонът стартира в петък вечер с нашумелия български филм „Петя на моята Петя“, продължи в събота с втората част на „Завръщане“  и завърши в неделя с прожекцията на „Жълт Олеандър“ с участието на Китодар Тодоров и Мариан Вълев.

За осъществяването на филмовия фестивал на паркинга на хипермаркет Kaufland в Петрич беше издигнат 50 м² екран, а звукът беше предаван от нискочестотно FM радио, което да бъде намерено от радиотоапаратите в автомобилите на зрителите.

Партньорството на „Автокино“ с Kaufland България предоставя възможност на клиентите на веригата и в София това лято да се насладят на богата колекция от над 120 филмови прожекции на открито. Всяка вечер през август и септември на паркинга на най-новия хипермаркет в „Младост-4“ прожекциите стартират от 21:00 и 22:40 ч. Програмата за прожекциите в София също може да бъде намерена на http://avtokino.bg.