Стефан Данаилов и театрална премиера ознаменуват „Арт Поток“2019

Hacienda Beach дава старт на лятото на 14 юни

Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царево и Hacienda Beach-Лозенец сподели Димитър Тодоранов на специална среща с медиите. Заедно с художника Стефан Божков, театралния продуцент Кирил Кирилов и актьора Кирил Ефремов, те представиха новите събития и културни проекти, които ще се случват това лято. Голямото събитие тази година е нашумялото представление „Актрисата“ от Питър Кулитър, с участието на Стефан Данаилов,Аня Пенчева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Иван Панев и Павел Иванов, което ще се играе на  28 юли на плажа пред Hacienda Beach в Лозенец.

„Със сигурност това ще е едно от централните събития на лятото, не само в арт средите, но и за всички хора, които ще почиват по южното Черноморие, защото мисията на Hacienda винаги е била да представим спектакли в една различна среда, да бъдат по-достъпни и по-интересни за всички почитатели на изкуството. И както преди време Лили Иванова се съгласи да пее в един нетрадиционен за нея формат, на плажа, сега и Стефан Данаилов реши същото. Големият актьор се съгласи да направим това събитие може би и заради по-специалното отношение, което има към екипът на Hacienda. Нашата идея е да направим нещо като рок версия на театъра. Да е на сцена, но хората да не седят на столове, а да са прави или седнали на барбарони. Надявам се времето да бъде с нас и да няма бурно море. Ще се радваме всички приятели и почитатели на Стефан Данаилов да дойдат на това място, което той много обича“, сподели Димитър Тодоранов.

Фестивалът „Арт Поток“ за четвърта поредна година се организира от Hacienda Beach и Община Царево, под патронажа на кметът на Царево инж.Георги Лапчев, и ще се проведе от 19 до 30 юли. Тази година форумът ще получи подкрепа и от Министерство на културата. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище от 21:00ч.

Фестивалът стартира с премиера на представлението „Направо от асансьора“ от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев. Във френската комедия на ситуациите участват Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов. Любов, флирт, съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора. Едно задъхано препускане между врати, балкони и стени. Нашумялата пиеса „Любовникът“ от Харолд Пинтър с участието на театралните звезди Деян Донков и Радина Кърджилова също ще зарадва почитателите на театралното изкуство. Комедийната драма „Вечеря с приятели“ от Доналд Маргулис , наградена с Пулицър, постановка на проф.Ивайло Христов ще е част от театралния маратон край морето. Зрителите ще се забавляват  заедно с актьорите Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева.

Традиционно по време на „Арт Поток“ 2019 ще има и няколко премиери на книги и излъчване на документални филми. Журналистът Георги Тошев ще има премиера на книгата си „Години любов“ посветена на голямата българска актриса Невена Коканова, както и документалния филм за нея „Невена Коканова.Пътуване“. Той ще представи пред публиката в Царево и документалния си филм „Кустурица.Балкански хулиган“, посветен на сръбския режисьор Емир Кустурица. Орлин Горанов  ще има премиера на автобиографичната си книга „Да започнем отначало“ (издателство „Книгомания“) в съавторство с Веселина Паскова, а известния изпълнител ще раздава автографи на своите почитатели. Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова също ще са гости на „Арт Поток“, които ще разкажат повече за приключението наречено живот в книгата им „Черно на бяло“ (издателство „Колибри“).

И това лято акцент в „Арт Поток“ ще са визуалните изкуства. На 19 юли в Историческия музей в Царево се открива сборна Изложба на творби от хартия и пластики. В експозицията със свои произведения ще се включат Моника Павлова, Емануала Ковач, Васил Бърдаров, Камен Станчев, Стефан Божков, Валери Чакалов и Евгени Йонов-Слона. Другата изложба, която се открива на 29 юни ще представи творби на Валери Чакалов, Коста Данев и Стефан Божков в областта на керамиката, както и работи върху платно.

 

За втора поредна година на Hacienda Beach ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето.

Новият сезон на Hacienda Beach в Лозенец ще бъде открит с парти уикенд, който стартира на 14 юни в компанията на Mr.K и DimoBG. На 15 юни гост на клуба ще е DJ Kasim, който присъства в класацията на 10-те топ-световни диджеи. Собственикът на Hacienda Димитър Тодоранов също ще влезе в ролята на резидент и ще пуска свои любими парчета по време на някои от партита в Лозенец. Участия в Hacienda ще имат и много от българските поп и хип-хоп звезди, сред които  Графа, Любо Киров и 100 кила.

Тази година слоуганът на Hacienda ще е Rebel Yourself. „Той е повлиян от едно мое пътуване до Перу, тъй като всяко лято искаме да споделим на хората нещо, което лично сме преживели. Идеята ни е, че човек винаги трябва да намери сили да премахне това, което не харесва в себе си и да потърси различното, което ще го направи щастлив. Hacienda всяка вечер ще бъде едно различно място, всеки един дизайн и декорация ще са подчинени на някаква тема. Когато влезете в клуба, всички ваши възприятия ще ви въздействат, ще има специални визуални котви, които ще ви подготвят за това, което ще ви се случи вътре. Три екипа ще работят независими един от друг, това са Boyana Events(под шапката на Boyana Films), сценографката Тита Димова и създателките на бутика за цветя L`amore Decoration“, сподели пред журналистите Димитър Тодоранов и добави, че Hacienda ще изненада с нови интериорни решения.

  • Художникът Стефан Божков-арт директор на Hacienda Beach, съобщи, че това лято скулптурният парк в Лозенец ще се увеличи с още една творба, която ще бъде инспирирана от мотото Вяра, надежда и любов. Негово дело са и инсталациите Очилата, Гребенът и Слонът.

 

Следете и социалните профили на Hacienda Beach:

https://www.facebook.com/haciendabeach/

Instagram: haciendabeachlozenets