Световния хит в семейните игри „Мама готви по-добре” стартира от 15 февруари

Sano_Chef Petkov copy

Популярният в редица държави хитов формат „Мама готви по-добре” ще направи своя телевизионен дебют в България на 15 февруари от 18.00 часа по bTV. Човекът, който всеки делничен ден ще става пряк свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения и ще наблюдава отблизо уменията на участиците в кухнята е водещият Александър Сано. Какъв вкусен резултат ще постигнат децата под инструкциите на своите майки пък ще оценява Шеф Ивайло Петков, познат на зрителите от друг кулинарен формат на bTV – “Lord of the Chefs”.

„От много време не съм се забавлявал така истински, както по време на снимките на шоуто. Не съм подозирал, че може да бъде толкова приятна емоция да готвиш с мама. От това шоу научих едно – домът е там, където е кухнята, а в кухнята винаги е мама!” – споделя водещият Александър Сано.

„Това е сблъсък на семейни рецепти. Кулинарните тайни на всяка фамилия ще бъдат подложени на изпитание. Семейната чест в кухнята е заложена на карта” – разкрива пък Шеф Петков и допълва, че в предаването ще се търсят домашни рецепти, а не толкова гурме ястия.

В горещата семейна игра „Мама готви по-добре” два отбора, съставени от майка и нейното пораснало дете, се състезават последователно на една от най-оспорваните сцени – готварския плот, за да се преборят за благоволението на съдията и финансовата награда. Наред с това те ще бъдат изправени пред неумолимо изтичащите минути, които във всеки епизод ще бъдат съобразени с времето, необходимо за обработване на „тайната съставка”, която ще бъде в основата на мамината рецепта. Уловката се крие в това, че само детето има право да готви, а неговата майка да го напътства и съветва. Когато ситуацията в кухнята стане напечена и детето има нужда от помощта на мама, тя може да му я окаже като натисне своя „паник бутон”. Рискът в намесата на мама се крие в това, че времето за приготвяне на храната ще се съкрати на половина, докато тя не излезе от кухнята отново.

Семейното състезание има амбициите да предложи на зрителите много забавление, защото няма нищо по-интересно от взаимоотношения между една майка и порасналото й дете в кухнята. „Мама готви по-добре” е възможност за деца и родители да създадат нов незабравим общ спомен, да се преоткрият и да увековечат рецептата на някой любим роднина, споделяйки я с цяла България. Това е шоу, в което всеки зрител може да „открадне” неповторима семейна рецепта, която след време да завещае на своите деца. Шоу, в което емоциите ескалират в кулинарни страсти.