Светлана Хънт и нейната Lucky Hunt Foundation се включиха в инициативата „RememberMeThursday“

Традицията представлява онези ценности, умения и практики, които отразяват същностните характеристики на всяко общество и които то съхранява във времето, предавайки ги от поколение на поколение. Те са източник, който възпитава основни ценности у децата и са училище за човешки добродетели.

“RememberMeThursday” е световна традиция, която се провежда всяка година в 168 държави по цял свят, почитайки всички онези домашни любимци , които вече не са сред живите. Lucky Hunt Foundation и г-жа Светлана Хънт дадоха старт на тази инициатива и в България. Те организираха бдение около кея на хотел „Порт Палас“ във Варна и заедно запалиха свещички в памет на всички домашни любимци, които вече не са сред нас.

„Хората, животните и любовта споделени през тази невероятна вечер, имаха голямо въздействие, нямам думи, с които мога да изразя преживяното. Благодаря на всички, които споделиха тези специални моменти и подкрепиха инициативата на Майк Армс“, сподели г-жа Хънт по време на  “RememberMeThursday”.

Майк Армс е един от най-известните защитници на животни в света. Той е основател на международните благотворителни фондации „Pet Adopt-a-thon“ и „Home 4“, създава и международната инициатива „RememberMeThursday“. През последните 40 години Майк е спасил живота на милиони осиротели животни.

Световноизвестният дизайнер Карл Лагерфелд и котарака му Choupette също подкрепиха #remembermethursday.

Всяка година много животни биват изоставени в приюти поради абсурдни причини. Lucky Hunt Foundation винаги е с отворени врати и кани всеки, който има желание да се запознае с техните любимци. „Нека бъдем техния глас, нека покажем тяхната история, те не са забравени, нека им помогнем да открият любящ дом. Осинови, а не купувай любимец“, зоват от родната природозащитна организация.

Само преди няколко дни, 30 от любимците на Lucky Hunt Foundation отпътуваха за Франция. Там те ще открият своя нов, топъл и изпълнен с много любов дом, благодарение на д-р Лейла Ел Фурджи и нейната фондация #CCTNA, която подкрепя и съдейства на българските си партньори.

Коментари

comments