Пресечените точки на изкуството и интериорния дизайн

Светла Георгиева е художник с индивидуални и колективни изложби в галерии и културни центрове в Майорка, Мадрид и Берлин. Талантливата българка решава да насочи част от своя творчески потенциал и в една различна сфера, която създава и развива заедно с Александър Скабрин – собственик на интериорно студио „Скабрин“.

Като ръководител на екип от художници в студиото, Светла изработва за интериорните и строителни проекти, ръчно изрисувани стенописи и декоративни мазилки налагайки по този начин нова култура в пространствените решения.

Като пионери във внасянето на артистичен полъх в дизайна, екипът на жудожничката и Александър Скабрин успешно демонстрират как изкуството в тази му форма може да бъде един дълго търсен елемент при проектирането на частно жилище, офис, обеществена сграда или заведение.

Заедно с колегите си от дизайнерския отдел, художниците се съобразяват с всеки детайл по конкретния проект и така заедно избират най-подходящото арт произведение, както и неговата точна локация в сградата или помещението.

За да бъде създадена перфектната ръчно изрисувана картина или ефектна декоративна мазилка понякога с доста внушителни размери, за реализацията на които са нужни специални помощни съоръжения, се взима под внимание почти всичко, започвайки от цялостната концепция за дизайна и тематиката на проекта, преобладаващите цветови гами, материалите и се стига до индивидуалните предпочитания на клиента.

Когато измислят красив стенопис или сложна мазилка, екипът на „Скабрин“ придава една индивидуалност на проекта, която се харесва не само на професионалнтие ценители, но и на всеки търсещ нестандартното и уникално в дома, работното място или там, където се забалява с приятели.

Интериорният дизайн сам по себе си е изкуство, но съчетан с релно творение на художник, се превръща в инстински шедьовър и нов път за развитие на всеки дръзнал да пробва да съчетае практичното и красивото с изкуството.

През 2017г. „Скабрин“ прави поредната успешна стъпка към развитието си като изгражда напълно самостоятелно бутиковия жилищен комплекс „HACIENDA Residence“, който се превръща в перлата на многогодишния труд и опит на студиото. В хитовият проект биват реализирани едни от най-внушителните картини, стенописи и декоративни мазилки, както интериорно, така и екстриорно, навсякъде в сградата.

Коментари

comments