„Прекрасна вечер“ – концерт с кауза на Галя Геoргиева и Наско Лазаров & приятели

С бляскав Концерт-спектакъл, озаглавен „ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР“ и посветен на обществено-важна кауза, новия дует на България Галя Георгиева и Наско Лазаров, посрещнаха много приятели и гости, почитатели на съвременната българска музика, в препълнената зала на емблематичното кино „Люмиер“ в София.

В навечерието на коледните празници те пожелаха многократно прекрасна вечер, като се казва и тяхната първа дуетна песен, толкова много, че да имат всички в изобилие през цялата година.

Типично в техен стил, фино и с усмивка, в запомнящия се звезден Концерт с Кауза, Галя Георгиева и Атанас Лазаров представиха песни от новия си албум, които са по музика на Асен Драгнев и Пейо Пеев, и текстове на Иван Тенев, Добромир Радев, Добромир Банев, Калоян Христов.

Галя Георгиева и Наско Лазаров са членове на Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“. Те бяха подкрепени от техните обичани колеги от Сдружението – звездните изпълнители Петя Буюклиева, дует „ШИК“, рок групите „Спринт“ и „Хоризонт“, Георги Низамов, Коцето Калки и Мартина Табакова, Искрен Пецов, WEIL, Йоанна Драгнева, победителката на „Звездите в нас“ Антония Маркова и скъпите приятели, с които работят от години група „Жестим“ и театър „Мим-Арт“ с ръководител Мария Атанасова. Те изпълняват песните с мимика и жест – езикът на глухите хора.

Концертът завърши много емоционално за всички, тъй като на финала излязоха талантливите малки певци от вокална група „Палави ноти“, които създадоха вълшебното коледно настроение. Водещ на събитието беше гласът на БГ Радио – Атанас Стоянов.

На сцената бяха и обичаните музиканти София Бенд – Толя Георгиев, Ивайло Терзиев, Ники Томов и Асен Драгнев, също членове на Сдружение „Независими автори, музиканти  и продуценти“.

Галя Георгиева работи в социалната сфера, организатор на благотворителни събития и кампании в подкрепа на хора в неравностойно положение, в които и самата тя участва. Тя е член е на Клуб на пеещи дипломати & Ко, създаден от руския музикант и композитор Владимир Славин и оперната певица – Вера Розова. Представя България в Клуба, в благотворителните концерти и събития, в които през годините участват и редица представители на дипломатичните мисии у нас. Свързваме я с много с каузи, някои от които: Да събудим хората в „будна кома“, „Нека станем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти. Изпълнява и едноименната песен „Нека станем по-добри“, както и химна на Асоциацията на родители на деца с епилепсия – „Чудеса“. Но една Кауза остава в сърцето й. И това не е случайно! Животът и дава препятствие. Тя се сблъсква с проблема и трудностите на много жени по пътя да станат майки, и това става нейна мисия.

Това е и каузата на Концерта с Кауза „Прекрасна вечер“ – подкрепа на жени с репродуктивни проблеми.

Галя Георгиева има издадени 3 авторски албума, обединени под името „Заклинание в четири сезона“, продуцент на които е Sprint Production. Албумът също е посветен на обществено-значимата кауза в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми – Каузата, която прегръщат и всички изпълнители, участвали в концерта. Под мотото „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампанията на Фондация „Мечта за дете“ – „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“, Галя Георгиева, Наско Лазаров, група „Спринт“ и още български изпълнители популяризират инициативата в различни градове на страната.

Галя има две деца Георги и Маргарита на 4 години, които променят живота й. Те са пример, че каузата има смисъл, а Галя е пример, че смелостта, упоритостта и волята, са по-силни от всякакви пречки, проблеми и неволи.

Каузата в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми се превръща в Кампания за ранна диагностика и информираност на жените за яйчниковия им резерв и репродуктивните им възможности. Информационната инициатива цели да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки. Такова изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот. 

Тя казва, че целта на каузата е да информира всяка млада жена за необходимостта от провеждане на изследване за резерва на яйцеклетките им. Липсата на информация струва много. Много разбити сърца и надежди. Много тъжни и неосъществени мечти.

Атанас Лазаров през 2020-та година е обявен за PR на годината. Клиентите му го виждат винаги в добро настроение, усмихнат, любезен и това има голямо значение. Позитивизмът се оказа печелившата формула и при работата му. Каузата, с която най-много се гордее е „Да подарим усмивки на децата на Занзибар„. С д-р Венета Павлова и телевизионната водеща Мария Силвестър два месеца събират подаръци за децата от тази бедна африканска държава и ги подаряват на сиропиталището „Бу-бу-бу“, където живеят над 350 деца. Там чува, че животът е един и същ, важното е с какви очи ще го погледнеш. Ако искате да постигнете популярност, може да го се обърнете към него – той е Пиарът на звездите и голям пътешественик. Съвсем скоро Наско Лазаров празнува неговите 2 Х 25 години – 50 нюанса живот! На юбилея си той посвещава този концерт!

Идеята за дуета е на Наско Лазаров, който казва, че е станало на шега и засега нямат амбициите да превземат Сан Ремо, но в подкрепа на каузата решава да вземе микрофона, за да дадеш кураж, сила и надежда на хората, които се борят за сбъдване на своите мечти.

Този месец дуетът получи Приз „Дует на България“ с кауза на Националните награди за мода, шоу, бизнес, които се проведоха в гр. Пловдив и се организират от дизайнера  Красимир Недялков.

Дуетът Галя и Наско казват, че каузите са тези, които ни свързват едни с други. Каузите са важни за нас като общество и са барометър на нагласите и нуждите в обществото.

Казват, че обичат хубавата музика с хубавата мелодия и прекрасния текст и се радват, че преди Коледа заедно с техните колеги успяха да направят един прекрасен подарък с послание и мечти. Защото можем да мечтаем, имаме право да мечтаем, а мечтата няма възраст и давност.

Със средствата от концерта ще се помогне за инвитро процедурата на една двойка, която отдавна чака момента да станат родители, на една жена на име Силвия, която мечтае да стане майка.

С такава прекрасна звездна вечер, дуетът спечели сърцата на публиката.

На финала Концерта с кауза „Прекрасната вечер“ завърши с емблематичната песен „Мечта за дете“ по музика на Пейо Пеев и текст на Ивелина Рускова.

Специални гости на Събитието бяха двама души, посветени на каузата София и подкрепящи българската музика – заместник кмета на Столична община – Албена Атанасова и заместник кметът на Столична община Дончо Барбалов.

 

Концерт – спектакълът „Прекрасна вечер“ 2022 се организира с подкрепа на Министерството на културата.

Партньори са Столична община, Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, Агенция „Сребърен ключ“, Агенция за публични комуникации ПроФайл, Фондация „Мечта за дете“, Сдружение „Тишина“, Информационен портал „My Family“.