Планинският водач от Шамони Гийом Пиерел е гост на 17-тите Дни на предизвикателствата

Организаторите отправят отворена покана за участие на родни приключенци

 

По-малко от 10 месеца след последното си провеждане, фестивалът “Дни на предизвикателствата” отново стъпва на сцената на кино “Люмиер” – този път в бутиково издание от 2 дни – 1 и 2 февруари 2023 г. Организатор на събитието са магазини “Стената”. Билети за събитието са вече в продажба на https://bit.ly/3hzApjg като цените са промоционални до 10 януари включително.

Специален гост на “Дните” тази година е екстремният скиор и гид от Шамони, французинът Гийом Пиерел. Преди да се отдаде изцяло на своята страст, той има успешна бизнес кариера. На “Дни на предизвикателствата” той ще представи филм за премиерното си спускане със ски от Гашeрбрум II (8035 м) и ще ни разкаже за последния си успешен проект от ноември 2022 г. – отново ски спускане по емблематичната северна стена на вр. Гранд Жорас.

На голям екран ще бъдат показани за първи път в България близо 10 филма. Много от тях са чисти премиери, филми еталон в своята област,  които чертаят бъдещето не само на кинодокументалистиката и приключенския туризъм, но и на самото практикуване на екстремните спортове. Дестинациите, в които ще ни пренесе кино програмата, са България,  Алпите, Хиндукуш, Хималаите, Андите, Йелоустоун и още много кътчета, за които само сме чували.

Други важни теми, които ще намерят широко поле за дискусия в рамките на фестивалната програма, ще бъдат българската аутдоор сцена, природата на България, хижите, планинската маркировка и много други. Те ще бъдат повод за разговор и равносметка след края на една преливаща от кризи година. Практическата сесия на Академия първа помощ и част със свободен вход ще допълнят картината.

Тази година, за първи път организаторите отправят отворена покана към всички приключенци, желаещи да разкажат своята история от сцената на “Дни на предизвикателствата”. Заявки за участие могат да бъдат подавани до 30 декември 2022 г. на имейл: lubo@odysseia-in.com. В тях трябва да присъства описание или директно приложение за материала, с който участникът би искал да се включи. Всички видео и снимкови материали, с които се кандидатства, трябва да имат качество за излъчване на голям екран.

Пълната програма на събитието ще бъде публикувана на официалния сайт www.predizvikatlstva.com

“Дни на предизвикателствата” в социалните мрежи:

Facebook: https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata

Официално събитие: https://www.facebook.com/events/1578967335880883

Instagram: https://www.instagram.com/predizvikatelstvacom