Писмо на Мерилин Монро до психиатъра й на търг

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В Лос Анджелис ще се проведе търг на лични вещи на американската актриса Мерилин Монро, чиято външност я прави секссимвол, а ранната й смърт – попикона, пише БГНЕС. Аукционната къща Julien’s Auctions ще предложи повече от 500 вещи, включително писмо на актрисата до нейния психиатър.

Ще бъдат представени преди всичко вещи, които Мерилин Монро е завещала на своя учител по актьорско майсторство Ли Стпасбърг. Сред тях са много кожени изделия, дамска чанта от крокодилска кожа, платинен часовник с диаманти и дори червило от 1947 г., което е използвала звездата.

Особено интересна ще бъде надпреварата между участниците в търга за писмото до личния психиатър на Мерилин Монро – д-р Ралф Грийнсън, който е един от последните й лекари. В това писмо, за която отдавна душат колекционери от цял свят, иконата на 50-те години на миналия век подробно описва ежедневните си занимания и разказва за „нечовешките“ условия в психиатричната клиника Payne-Whitney, в която тя е била през 1961 г., една година преди смъртта й. Търгът е насрочен за края на ноември в Лос Анджелис, Калифорния. Приблизителната стойност на всички вещи може да достигне 4 милиона долара.

Информация и снимка: БГНЕС

Коментари

comments