Перфектната кухня за всяка жена

Не всяка жена обича да готви, но ако стаята е декорирана и обзаведена според последните тенденции, ако е удобна и функционална, няма причина да не се превърне в любимата стая.

Когато жената харесва кухнята си, е логично да иска да прекарва повече време в нея, а не да влиза само при необходимост. Кухнята е сърцето на дома и една от най-важните стаи. Ето защо тя трябва да е чиста, добре осветена и подредена.

Това е сред най – активните стаи в дома, затова е препоръчително в нея да има повече ярки цветове и вдъхновяваща украса, по-ярко осветление и природни елементи, както и зелени растения.

Тъй като кухнята често е събирателно място за цялото семейство, е логично да се разхвърля лесно. За да бъде подредена и спретната, може да се използват малки кошчета или кошници, които да събират ненужните вещи, поща, ключове и др.. Плотът също трябва да е подреден и чист, а всички ненужни уреди или такива, които се ползват по – рядко, да се приберат.

Ако вратата на хладилника е превърната в събирателно място на бележки, магнити, снимки и какви ли не неща, е добре да се промени. Най-добре е да се свали всичко и да се премести на отделна дъска.

Много важно условия за спретнатата и чиста кухня е редът в шкафовете. И тук важи правилото – ако не се използва – да се изхвърли. Така може да се окаже, че има безброй малки аксесоари, които са забравени и  които дори вече не се ползват толкова често.

 

Котлоните и печката трябва винаги да са чисти и на удобно място така, че процесът на готвене да е лесен и удобен. Важно е разположението на триъгълника – печка, мивка, хладилник, което значи, че още на база проект трябва да се мисли за комфорта на домакинята.

Създаването на приветлива, балансирана, организирана и вдъхновяваща кухня е лесно. Трябва само малко вдъхновение.

Коментари

comments